Pago del Vicario 50/50

Tyyppi: Punaviini
Maa: Espanja
Valmistaja: Pago del Vicario
Alue: La Mancha
Rypäle: Tempranillo (50 %), Cabernet Sauvignon (50 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 14.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 2
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

crestfall (rek.)

09/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väri todella tummanpunainen. Tuoksu muhkea ja tuhti, runsaasti kypsää hedelmää ja tammeen sekoitettua maustekaapin sisältöä.

Maku seuraa tuoksua odotetulla tavalla - viini on muhkea, ehkä jopa hieman mahtailevan machomainen, mutta toisaalta suorasukaisessa välittömyydessään perin miellyttävä. Suutuntuma on todella runsaan täyteläinen, jota täydentävät ronskit tanniinit ja kohtuullinen hapokkuus. Aromeista puskee läpi sekoitus kypsiä, tummia marjoja sekä kohtalainen annos tammea. Tammi ei ole kuitenkaan monista espanjalaisista tuttua vaniljaa, muttei myöskään bordeaux'laisista tuttua puumaista aromia, vaan voimakkaan mausteista aromia. Puolet tempranilloa - puolet cabernet sauvignonia toimii miellyttävästi, tuoden esille niin cabernet'n muhkeutta ja marjaa kuin tempranillon ronskiutta ja happoja.

Jälkimaku ei lopu kuin seinään, mutta jättää se hieman toivomisen varaa - valtaosa aromeista huuhtoutuu viinin mukana nieluun ja kielelle jää selvimmäksi mauksi tamminen mausteisuus ja karvaus. Viini on miellyttävä, vaikkakin selvästi nuori ja hieman epätasapainoinen - pienellä kärsivällisyydellä ja kypsytyksellä viinin tanniinisuus ja nuorekas muhkeus voisi tulla paremmin tasapainoon hillitymmän hapokkuuden kanssa.

Viini on miellyttävä ja ihan vakuuttava esitys, mutta kuitenkin hieman yksinkertainen ja massiivisuudessaan hieman kömpelö köriläs. Toiminee hyvin esimerkiksi voimakkaille, suolaisille juustoille, ei-täysin-kypsäksi valmistetulle punaiselle lihalle tai ihan sellaisenaan tuhtien viinien ystävälle. On juuri hintansa arvoinen, eli rahalleen saa juuri sopivasti vastinetta mutta suuria yllätyksiä ei tarjota.

jhm (rek.)

11/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä Tempranillo-C.S.-blendi tulee La Manchasta,suoraan Espanjan sydämestä,hieman Madridin eteläpuolelta.

Tuoksu on melko muheva,keskitäyteläinen,vivahdeikas.Löytyy kypsiä hedelmiä ja yrttejä,luvattua lavendelia tai parfyymia.
Maku on kevyen keskitäyteläinen,aika pehmeä,hedelmäinen,makean yrttimäinen.Parfyymiaromit korostuvat siinäkin myöhemmin.Jälkimaku aika lyhyt.Ei oikein sopinut mausteisten chilihärkänuudeleiden kanssa.
En löytänyt mitään rypäletyypillisiä aromeja enkä luvattuja tertiaariaromeja myöskään.Maku on hienoinen pettymys mutta tuoksu on upea.Erikoinen viini todellakin,josta tulee ensisijaisesti mieleen sana ´feminiininen´.
Tuomio:2½

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin