Campo Viejo Crianza

Tyyppi: Punaviini
Maa: Espanja
Valmistaja: Bodegas Campo Viejo
Alue: Rioja
Rypäle: Tempranillo
Koko: 0.75 l
Hinta: 10.48 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

gm

04/2015

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Karvas, pliisu ja kallis. Retro etiketistä ainut plussa.

maistelija11 (rek.)

02/2013

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Keskikäyteläisen vaniljainen. Maultaan varsin makea, parfyyminen. Kohtalaisen hillitty, tosin aavistuksen liian makea. Perus.

Arnold

05/2012

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvä yleisviini tunnetulta Riojan alueelta kaikenlaiseen käyttöön. Keskitäyteläisesä maussa on mukavasti tammea ja vaniljaa. Tempranillo rypäleen lisäksi viinissä on mukana paria muutakin espanjalaista punaista rypälettä. Tämä viini ei ole kuin "crianza" mikä tarkoittaa tässä tapauksessa 12 kuukauden kypsytystä tammitynnyrissä. Vielä pidempään kypysytetyt reservat ja gran reservat eivät ole välttämättä yhtään parempia, varsinkin gran reservat alkavat usein maistua kuivalta puulta liian pitkän kypsytyksen seurauksena.

crestfall (rek.)

01/2012

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä viini tuli testattua helsinkiläisessä juomaravintolassa. Viini tarttui oluen sijaan mukaan, kun tiskin takana jäpittävä pullo näytti olevan avaamaton. Tällöin ei ollut pelkoa tuotteesta, joka olisi seisonut hyllyllä hapettumassa koko illan, tai jopa edellisillasta asti.

Parin pyöräytyksen jälkeen viiniä nuuhkiessani on todettava, että viinin tuoksu on suoraan sanottuna röyhkeä: se on todella nahkainen, ja sen seassa on runsaasti hyvin eläimellistä hikeä. Jos kuvittelet nuuhkivasi nahkasatulaa, jolla on ratsastettu täyttä laukkaa koko päivän, olet melko lähellä mielikuvaani viinistä. Seasta kyllä löytyy myös kevyt vadelmainen komponentti taustalta. Viinin väri on yllättävänkin sinipunainen – viinillä on ikää reilusti päälle kolme vuotta, mutta samanväristä viiniä olisin odottanut korkeintaan vuotta vanhalta vuosikerralta.

Tuoksu jatkuu makuun, jota moni voi pitää melkoisena vedenjakajana – siinä on selvinä elementteinä erityisesti tuoksusta tuttu parkkiintunut nahkaisuus, mutta myös tietty eläimellisyys ja tallisuus. Voimakkaista aromeistaan huolimatta itse maku on melko pehmeä, nuorehko, vadelmainen ja yllättävän helppo. Maussa on myös selvästi puista tammisuutta sekä kevyttä alkoholin pistelyä.

Jälkimaku on varsinaiseen makuun nähden melko marjaisa, pippurinen ja pitkä. Tammisuus hallitsee melko selvänä, mutta puisen tammisuuden lisäksi myös kevyesti makea, vaniljainen tammisuus pääsee tuomaan oman arominsa kokonaisuuteen.

Viini on periaatteessa miellyttävä paketti, ja tarjoilee kohtuuhintaan Riojan ominaisimpia, tallisen röyhkeitä aromeja, mutta toisaalta on vielä hieman nuorehkon oloinen eikä vielä niin tasapainoinen. Riojan viinien vahvuus on erityisesti niiden pitkään kypsyneissä, vanhuuttaan patinoituneissa ja tasapainoisissa viineissä. Samassa hintaluokassa suosittelen itse tuntemattomampia Espanjan viinialueita, mutta jos Riojaa haluaa, suosittelen taas satsaamaan hieman enemmän ja ostamaan Reservaa. Yleisesti tämä viini on ihan hauska seurusteluviini, tai melko mausteisten ja tuhtien espanjalais/meksikolaisruokien kumppanina, kunhan ne pysyvät korkeintaan mausteisina, ei tulisina.

sipuli (rek.)

03/2010

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä vuosikerta ei ole miellyttänyt. Karvas jälkimaku.

Inez

12/2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aluksi hieman sulkeutunut, mutta 2h temperoimisen jälkeen avautui hyvin. Hyvä yleisviini ei-niin-maustettujen liharuokien kanssa. Hyvä hinta-laatu.

jackW

12/2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Alkon myyjän suosituksesta otettu joulupöytään ruokien seuraksi. Sopivan monipuolinen viini, jonka aavistuksen luumuinen maku istui joulupöytään erinomaisesti.

NoClass (rek.)

10/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä vuosikerta ei vakuuttanut. Kokonaisuus ei ole tasapainossa, täyteläisyyttä ja runsautta kaivattaisiin lisää. Nyt alkusykäys on ohut, maussa hieman tammea ja puolukkaa. Jättää sen sijaan karvaan nahkaisen jälkimaun pitkäksi aikaa. En suosittele.

Iines

01/2006

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Miellyttävä kokonaisuus joka sopi erittäin hyvin sekä ruuan kanssa tarjottavaksi että sellaisenaan nautittavaksi. Takuuvarmaa laatua espanjalaisten punaviinien ystäville.

Tommi

09/2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Riojan loistava 2001 -vuosikerta maistuu. Tyylikkään maukas, kevyttä nahkaisuutta ja ennen kaikkea erittäin tasapainoinen viini. Alle 9 eurolla hyvää laatua

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin