Viña Pedrosa Crianza

Tyyppi: Punaviini
Maa: Espanja
Valmistaja: Bodegas Hnos Pérez Pascuas
Alue: Kastilia-León
Rypäle: Tempranillo (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 23.2 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 3
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

04/2015

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämän viinin ostin jo huhtikuussa 2012. Se maksoi silloin Alkossa €22,90. Nyt sen hinta on jo €24,40. Viini on selvästi kallein 24:stä myynnissä olevasta Crianza-viinistä, halvimpien maksaessa vain hieman alle kahdeksan euroa. Joten oli lupa odottaa siltä hyvää suoritusta.

Ruokasuosituksiksi tälle vuosikerralle annetaan: lammas, nauta, riista ja juustot. Nyt myynnissä on jo vuosikerta 2011 mutta ruokasuositukset ovat pysyneet samoina. Viinistä viiniin on antanut kyseiselle vuosikerralle täydet viisi tähteä ja maininnat ”edullinen ostos” ja ”luonteikas viini”. Vuosikerran 2011 myötä väkevyys on noussut jo verrattain korkeaksi (15,5%). Vuosikerrassa 2007 väkevyys oli vielä 13,5%.

Viinistä viiniin suosittelee Crianzan nautinta-ajankohdaksi kolmesta kahdeksaan vuotta. Jos olettaa kyseisen viinin asettuvan tuon haarukan yläpäähän, niin nyt oli jo korkea aika ottaa vuosikerta 2007 nautittavaksi.

Vaimo laittoi pääsiäisateriaksi uunikaritsaa lisukkeineen: rucolasalaattia, minttuhyytelöä ja oliiveja. Hain viini jo aikaisin aamulla kellarista lämpenemään ja ilmastumaan.

Viinipullossa laadukas pitkä korkki (50mm), joka tuoksui hyvälle. Tuoksu miellyttävä ja väri kunnon punainen. Ihan täydellinen ei liitto aterian kanssa nyt ollut. Viini oli turhan ”kovaa”. Siinä on liikaa pistävyyttä eikä se tukenut ruuan makuja. Jäin miettimään sitä, olisiko sille ollut varattava vielä pitempi aika ”hengittämiseen”, jotta lopputulos olisi ollut ”pehmeämpi”. Vai olisiko viini jo mennyt hieman ”yli”.

Joka tapauksessa arvosana jää nyt verrattain vaatimattomaksi. Sitä ei käy ”venyttäminen” yhtään kolmosta ylemmäksi. Kellarissa on vielä pullo Viña Pedrosa Reservaa vuosikertaa 2010. Saa nähdä miten se aikanaan pärjää tälle viinille. Toivottavasti nautinto silloin on parempaa luokkaa.

Maranello (rek.)

02/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viini on tanniininen paksuhkon tervainen ja täyteläinen jossa maistuu myös ripaus vaniljaa...todella hyvä tempranillo.

jhm (rek.)

02/2007

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hienosti kehittynyt 100% Tempranillo-viini.
Tuoksu keskitäyteläinen ja mukavan nahkainen.
Maku on pehmeä,keskitäyteläinen,kirsikkainen,nahkainen,sopivasti vielä tanniininen niin että ryhti pysyy mukavasti koossa.
Kehittymispotentaalia vielä on; muutama vuosi lisää kellarissa niin tämä olisi viélä pehmeämpi ja hienostuneempi.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin