Pétalos

Tyyppi: Punaviini
Maa: Espanja
Valmistaja: Descendientes de J. Palacios
Alue: Muut
Rypäle: Mencía (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 15.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
 • Maahantuojan (Vindirekt Finland) tiedot:
  Luonnehdinta:
  Syvän sinipunainen väri. Tuoksu on hyvin mehevä, puhdas, moniulotteinen, luumua, lakritsaa, kirsikkaa, vaniljaa. maku on melko täyteläinen, pehmeiden tanniinien ryhdittämä, hyvähappoinen ja hyvin tyylikäs.

  Rypälelajikkeet:
  100% mencia

  Viinitilan tietoja - Descendientes de J. Palacios:
  Descendientes de J. Palacios on perustettu vuonna 1999 ja sillä on 27 hehtaaria viinitarhoja Bierzon viinialueella Luoteis-Espanjassa. Talon omistavat riojalaiseen viinisukuun kuuluvat viinintekijä Alvaro Palacios ja hänen veljenpoikansa Ricardo Pérez Palacios. Ricardolla on varsinainen päävastuu tuotannosta, Alvaron keskittyessä enemmän Prioraton tilansa ja Riojassa sijaitsevan Bodegas Palacios Remondon hoitamiseen.

  Talon omistamat viinitarhat sijaitsevat 450-800 metrin korkeudella merenpinnasta ja niitä hoidetaan biodynamisia menetelmiä hyödyntäen. Köynnösten ikä on merkittävän korkea (40-90 vuotta) ja satoisuus huomattavan pieni. Lajike on alueelle tyypillinen Mencia, joka osaavissa käsissä tuottaa täyteläistä, aromikasta ja hyvähappoista viiniä.

  Lehdistö:
  92/100p Robert Parker
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

lator (rek.)

04/2013

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
88 pistettä.

lator (rek.)

03/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väri on läpikuultava sinertävän punainen. Tuoksussa vaniljaa, mustikkaa, tummaa kirsikkaa, neilikkaa, inkivääriä ja kanelia. Tuoksusta voi aistia polttavan auringon. Yllättävänkin ilmavan tuntuisessa maussa kohdataan alkuun tummia marjoja, joista siirrytään mausteiseen keskimakuun. Keskipitkässä jälkimaussa tummat marjat nousevat uudelleen pintaan vaniljan säestäessä taustalla. Maku on voimakkaan intensiivinen kepeydestään huolimatta, eikä suutuntuma tunnu vetiseltä. Tanniinit kuivattavat suuta, mutta hedelmäisyys kykenee pitämään ne hyvässä tasapainossa kuten korkeahkon alkoholinkin (14.5 %). Kokonaisuutena kyseessä siis ei ole ainoastaan täyteläinen hedelmäpommi, vaan moniulotteisempi ja vahvarakenteinen punaviini. Se on lähestyttävissä jo tällä hetkellä, mutta hyötyy säilytyksestä vielä usean vuoden ajan.

tm (rek.)

03/2012

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aivan loistava ja muistutti persoonallisuudessaan jotain Portugalin erikoisempia viinejä. Moniulotteisen marjainen, mustikkainen, täyteläinen, miellyttävän tanniininen ja vahva, mutta samalla persoonallisen raikas ja hapokas. Melkoisen yrttinen sekä jotain merisuolalakritsia(!) muistuttava jälkimaku. Tuohon hintaansa nähden ihan viiden tähden ostos ja yrttisen karitsan ulkofileen kanssa napakymppi. Lisää tällaisia viinejä hyllyille.

(rek.)

11/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erikoinen lajike (Mencia) ja mielenkiintoinen viini kaiken kaikkiaan. Mukavan herkullinen olematta silti kovin iso. Aiemmat kommentit Pinot Noir -maisuudesta varsin perusteltuja. Hyvät hapot ja monikäyttöinen ruokapöydässä. Deknatointi pari tuntia ennen ei näin nuorelle viinille pahasta.

gourmmet

09/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Maistelin tutustuakseni Mencía rypäleeseen. Viini karahvissa noin 1 h ennen terjoilua.

Viini oli väriltään syvän punainen. Tuoksu ja maku toi mieleen lähinnä punaisia marjoja, joista karpalo päällimmäisenä. Perunalettuihin kääritty karitsan file ja appelsiinimehussa keitetyt punajuuritikut houkuttelivat esiin myös pehmeämpiä kirsikan aromeja. Pirteillä hapoilla ryyditetty tasapainoinen kokonaisuus.

Maku ja tuoksu muistuttivat oikeastaan Pinot Noiria.

Mielenkiintoinen viini, joskaan ei suoralta kädeltä sujahda top-10 listalleni.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin