Marqués de Riscal Gran Reserva

Tyyppi: Punaviini
Maa: Espanja
Valmistaja: Marqués de Riscal
Alue: Rioja
Koko: 0.75 l
Hinta: 29.9 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 1
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

04/2018

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämän viinin ostin Barcelonan lentokentän tax-freestä (World Duty Free Barcelona) lokakuussa 2014. Se oli silloin tarjouksessa viiden euron alennushintaan. Mutta alennettu hinta €31,30 oli mielestäni vielä aika ”suolainen”. No Wine Searcherin tämän hetkinen listaus vuosikerrasta 2004 on peräti €49,00 ja pisteet lukemissa 90.

Viini jälleen edellisenä päivänä pois kellarista temperoitumaan ja ilmastumaan. Pitihän siitä ottaa myös jo eilen illalla lasillinen näytteeksi. Pullon aukaisun kanssa oli aluksi hieman vaikeuksia. Minulla on käytössä kunnon sommerlier-korkkiruuvi, mutta nyt sekään ei tahtonut toimia. Syynä oli normaalia pidempi korkki. Korkkiruuvin kierre ei riittänyt nostamaan korkkia riittävän ylös. Loppuosuus oli vain vedettävä käsin, jotta korkki lähti irti. Mittasin korkin pituudeksi 54 mm. Näin pitkää korkkia en ole ennen tavannut. Valmistaja on hienosti valinnut korkin pitkää kypsytystä silmällä pitäen.

Olin varautunut siihen, että maistiaislasillinen ei varmaankaan poikkea siitä, mitä olin tottunut juuri avatusta hieman vanhemmasta viinistä saamaan. Siksi olikin yllätys, että viini oli jo heti täysin valmis tarjoamaan makunautintoja parhaasta päästä: silkkistä pehmeyttä, hyvää mausteisuutta ja sopivaa tammisuutta.

Jäin miettimään, että tämä viini tätä vuosikertaa voisi Alkossa hyvinkin saada ruokasuositukseksi maininnan ”nautiskelujuoma”. Viivyttelin lasillisen kanssa pitkään ja nautiskelin. Kerrankin verrattain korkealla prosentilla (14%) oleva viini, joka ei synnyttänyt pienintäkään irvistelyn tarvetta heti avattunakaan. Toimi oivallisesti ihan sellaisenaan nautittuna. Ei kaivannut ruokaa kumppanikseen. Täytyi hieman ihan pidätellä itseään, sillä kiusaus toiseen lasilliseen heti perään oli todella houkutteleva. Täysien pisteiden arvoinen viini.

Viini jatkoi hyviä esityksiään pääsiäisen juhla-aterialla karitsanpaistin ja uunivihanneksien kera. Nyt myös viinin mainion pitkä jälkimaku hyväili makuhermojamme. Ei ollut ollenkaan kiire siirtyä jälkiruokaan: mämmiä sokerin ja kerman kera.

Tämä viini kannattaa pitää muistissa vastaisia tilanteita varten. Varsinkin aina kun tarjolla on lammasta tai karitsaa. Todella täysien pisteiden arvoinen viini.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin