Elkan Cabernet Sauvignon

Tyyppi: Punaviini
Maa: Chile
Valmistaja: Elkan Wine Company
Alue: Muut
Rypäle: Cabernet Sauvignon (100 %)
Koko: 0.25 l
Hinta: 3.25 e
Pakkaus: Tölkki
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 3
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Legless Scotsman (rek.)

09/2012

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tölkkipunkkua. No jaa. Aika mehumainen ja pirskahteleva. Helppo viini. Ehkä ruoan kanssa menisi, kuten tuossa edellä mainittiin. Pisteet: 67/100.

tiitu (rek.)

03/2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ostin pizzan kaveriksi, eipä ollut paljon kertomista, valui kurkusta alas herättämättä mitään mielleyhtymiä muuten kuin kevyen herukkainen ja helppo.
Yllättäen viini sai piristysruiskeen pastan ja tulisen chilikastikkeen kanssa, viiniinkin ilmestyi sitä potkua ja se muuttui jopa mainioksi! Tähän miellyttävän yllätykseen perustan arvioni.
Suosittelisin siis ihan perus piknik viiniksi tai kokeilemaan tulisemman ruoan kanssa, josko muut olisivat samaa mieltä?

crestfall (rek.)

10/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu on hieman vaisu, mutta silti aika muhkea ja tumman marjainen. Seassa myös kohtuudella herukkaisuutta.

Maku on neutraalin pehmeä, suht pyöreähkö, keskitäyteläinen ja yleisesti kuvailtuna todella helppo. Tuoksun muhkeus antoi odottaa runsaampaa makua. Runsaasta ja kepeästä marjaudestaan huolimatta päällimmäisenä aromina viinissä tuntuu selvästi herukka - jopa siinä määrin, että silmät suljettuina voisi luulla juovansa hämmentävän pehmeätä ja trooppisen hedelmäistä uuden maailman sauvignon blancia.

Kokonaisuus on todella hämmentävä. Selvästä punaviinimäisyydestään huolimatta suht kevyt maku yhdistettynä herukkaisuuteen tekee viinistä lähes häiritsevän SB-mäisen. Sauvignon blanceihin tutustumattomille tämä tuskin häiritsee, mutta kun itse tuli tämä havaittua, en viinistä muuta tahdo huomatakaan.

Viinin hapot ovat vähäiset eikä tanniineja ole käytetystä rypälelajikkeesta huolimatta juuri ollenkaan. Kokonaisuus on helppo ja suht pliisu; näinkin kepeällä maulla viini tuntuu raamittomuudessaan vähän lässähtäneeltä esitykseltä.

Ruoan kanssa viini toimi vallan huonosti - kevyt makaronipatakin latisti viinin hedelmän täysin, jättäen jäljelle vain karvaan mausteisuuden.

Jälkimaku on lyhyt ja vaatimaton - kielen takaosassa maistuu hetken aiemmin mainittu karvas mausteisuus, mutta sekään ei kauan.

Viini on aika heppoinen esitys, mutta toisaalta odotukset eivät olleet muutenkaan kovin korkealla; olihan kyseessä chileläinen limutölkkiin pakattu kolmen euron viini. Viini onkin tiivistettynä jotakuinkin sen makuinen mitä edellisen lauseen kuusi viimeistä sanaa antavatkin odottaa. Positiivista viinissä oli kuitenkin se, että olen maistanut paljon pahempaakin tavaraa. Ei tätä suositella kehtaa, mutta jos joku kaipaa kahta lasillista viiniä taskukokoisena, hoitaa Elkan hommansa ja on siinä jotakuinkin rahansa väärti - etenkään kun kilpailijoita ei Suomen markkinoilla tällä hetkellä juurikaan näy.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin