Llai Llai Pinot Noir

Tyyppi: Punaviini
Maa: Chile
Valmistaja: Vinedos y Bodegas Corpora
Alue: Bío Bío
Rypäle: Pinot Noir (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 10.48 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 7
Suosituksia: 5
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 1
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Carmen_ (rek.)

01/2017

Vuosikerta: 2015

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksussa marjaa, suhteellisen vaatimaton ensivaikutelma. Viini on väriltään upean rubiininpunainen.

Maku on kevyt, marjaisa ja hieman yrttinen. Helppo juotava. Jälkimaku ehkä vaisu ja mehumainen. Tosin täytynee muistaa minkä hintaluokan viinistä on kyse, jolloin alle 10 euron pinot noiriksi tämä on hyvä vaihtoehto.

Sopii kevyen ruuan seuralaiseksi sekä seurustelujuomana oiva valinta hinta-laatu -suhteeltaan.

Jukaa

12/2013

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hintaansa nähden hyvä ja erinomainen kinkkuviini.

winecock (rek.)

07/2013

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksussa lähes kypsää marjaisuutta mm. kirsikkaa vadelmaa, karpaloa, joiden lisäksi tuoksussa havaittavissa pientä yrttisyyttä. Tuoksu on hyvin selkeä ja Pinot:lle ominainen marjaisuus, ryhditettynä kevyellä yrttisyydellä ja savuisuudella.

Maku on on kevyt ja seuraa hyvin tuoksua. Maussa ilmenee suuta hempeilevä marjaisuus ja ilmavuus, jota seuraa pirtsakka hedelmähappoisuus josta voi aistia karpalon hapokkaan ja kirpakan maun. Loppumakua on sopivan pehmeä ja pirteä, joka jättää suuhun herkullisen marjamehuisen ja kireän tuntuman kurkkuun.

Viini on oiva löytö kympin Pinoihin. Loistava valinta vaalean lihan, kuten possun ja kanan kanssa. Oiva kumppani myös varmasti grillatun lohen kera eikä viini liiemmin säkähtänyt kevyehköä italialaista grana padanoakaan.

Voin hyvillä mielin suositella Llai Llai:ta jokaiselle hyvistä viineistä nauttijoille, jotka myös haluavat pitää jonkinnäköisestä budjetista kiinni. Alkon hinta nykyään alle 10!!!

tm (rek.)

03/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ihan mainio kympin pinotiksi. Karpaloa, ehkä hitusen metsämansikkaa, hapokkaan puoleinen ja suhteellisen kevyt. Kympin viinille mukavaa moniulotteisuutta mukana, ainakin jotain yrttisyyttä ja mausteisuutta loppumaussa. Rypäleen makuinen esitys ja oiva hinta-laatusuhde, ei mitään halvan viinin "makuja" :)

JTE

02/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Positiivinen yllätys siitä lähtökohdasta, että kyseessä on halpa chileläinen luomuviini. Jos lähdetään arvostelemaan sitten itse viiniä eikä mielikuvaa: Tyypillinen paahteinen tuoksu jää varsin yksiuloitteiseksi. Viini on raikas ja kevyt jopa PN:ksi, joskin aavistuksen mausteinen jälkimaku tuo vähän ulottuvuutta.

84p.

Legless Scotsman (rek.)

11/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Keskitäyteläinen, mehukas ja jotenkin sherrymäinen viini. Myöskin karpalomainen.

JN (rek.)

06/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Positiivinen yllätys. Alle kympin pinot noir, joka osuu oikeaan: kevyt, hapokas ja iloinen. Ei mikään suuri viini, mutta kun tämä vaan on oikealla tavoin hedelmällinen olematta kuitenkaan äklösti makea. Tulee mieleen kirpeät karkit - ja jotain aidosta nuoressa burgundysta tässä myös on tavoiteltu, vaikka chileähän tämä on hengeltään. Cono surin pinotia punaherukkaisempi, onneksi, vaikka luumukiisselistäkin on pisaroita eksynyt mukaan.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin