Mayu Reserva Carménère

Tyyppi: Punaviini
Maa: Chile
Valmistaja: Viña Mayu
Alue: Muut
Rypäle: Carmenère (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 13.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 14
Suosituksia: 4
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

05/2016

Vuosikerta: 2013

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Lasse-serkku arvostaa ainoastaan Carmenère-rypäleestä tehtyjä punaviinejä. Pakkohan niitä oli ostaa muutama ostaa pullo jo viime kesänä, jotta tuo Lassen erinomaisuus tulisi testatuksi. Alkon valikoimissa on kahdeksan yhden rypäleen viiniä, joissa on pelkästään käytetty mainittua rypälettä.

No, halvimmat vaihtoehdot jätin suosiolla syrjään ja ostos kohdistui kahteen hieman kalliimpaan viiniin: Mayu Reserva Carménèreen ja Arboleda Carmemèreen. Tarjolla olisi ollut kolmaskin viini, mutta sen yli 99 euron hinta esti enemmät ajatukset ostosta.

Kesällä 2015 tämä viini maksoi Alkossa €13,98 eli se ei ollut ihan halvimmasta päästä. Viinistä viiniin antaa viinille neljä tähteä ja maininnan ”edullinen ostos”. Nyt viini sai kompata pizza-ateriaa.

Pullossa oli kierrekapseli, joka yleensä kertoo, että viini ei ole tarkoitettu pitkää kypsytystä varten. Viinissä oli omintakeinen tuoksu, jota voi luonnehtia miellyttäväksi. Väri hyvä rubiinin punainen. Maku oli hieman pistävä, muttei tuntunut enää jälkimaussa. Sitä voisi luonnehtia pippuriseksi. Kokonaisuutena viini toimi ihan ok, joten arvosana on sen mukainen.

Sen selvittäminen, miksi Lasse-serkku diggaa nimenomaa tätä rypälettä ei kyllä nyt tästä viinistä selvinnyt. Voisiko tuo Arbolera tuoda lisävalaistusta asiaan. Toivotaan niin.

Ari

01/2016

Vuosikerta: 2013

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Sain lahjaksi, enkä katsonut mitään ennakkotietoa, en edes tiennyt hintaluokkaa. Olipa pettymys. Voi olla, että sain "maanantaipullon" tai korkki oli hieman vuotanut.

ripa

07/2015

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinistä kuin viinistä arvostelut, mielipiteet laidasta laitaa.

Minusta vk 2011 oli erittäin hyvä, melkein kuin portviiniä, mutta 2012 ei niin hyvä.

Toisin minulle käy usein näin. Liekö sitten niin että aluksi positiivinen yllätys, myöhemmin odotukset liian korkealla.

Jarmon kanssa ihan eri mieletä siitä että Casa Silva olisi parempi. Suuri pettymys minulle.

Jukaa

08/2014

Vuosikerta: 2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Taas tuli huomattua etteivät nämä chileläiset vaan maistu hyvältä. Tämäkin on jotenkin
teollisen makuista, alkoholi maistuu läpi.
Ei olisi kannattanut uskoa viinistä viiniin-arvostelun viittä tähteä. Pettymys.

lator (rek.)

01/2014

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
82 pistettä.

asijan tuntia

09/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu erittäin lateksinen. Maku on erittäin viipyilevä kuten tyypillisesti chileläisillä viineillä. Yllättävän hyvä viini hintaluokassa alle viis kymppiä.

Viinin paprikaista makua täydentää erinomaisesti herkulliset paprikan makuiset Pringlesit.

tiitu (rek.)

03/2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Muhkean marjainen, kivan pippurinen. Silti, odotin vähän enemmän näinkin "kalliilta" viiniltä. Hyvä piffiviini silti, pitkä ilmaus voisi avata makua vielä enemmän.

KM

02/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Makean herukkainen, mustikkainen, tervainen ja tamminen viini jota ei pysty ostamaan uudestaan. Rypäleet on kypsytetty kuumalla alueella jonka lopputuloksena on tervainen hillojuoma.

Jarmo79

02/2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Alkon myyjä kovasti suositteli, kun mainitsin vahvoista ja täyteläisistä pitäväni, mutta keskinkertaiseksi täytyy sanoa, kun normaalisti max. kympin viinejä ostan ja niistä olen parempia löytänyt. Carmenere on hieman vieras minulle, mutta Casa Silva tämän voittaa ja on vieläpä halvempaa.

jhm (rek.)

10/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hillomainen viini josta löytyy karkkimaista tummaa hedelmää,lakritsaa ja hieman vaniljaa. Vähäisten tanniinien ja happojen vuoksi tämä oli hieman epätasapainoinen.Runsas makea hedelmä onnistui hyvin peittämään korkean alkoholin (15%)mutta tämä ei ollut erityisen nautinnollinen carmenere.
2+

Legless Scotsman (rek.)

10/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Upean täyteläinen, pehmeä, mausteinen, suklainen ja lakritsinen viini. Miellyttävä.

vmj (rek.)

06/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä viini löytyi alkon myyjän suosituksesta kysyessäni sopivaa viiniä hevosen paistille. Ruokana oli siis hevosen paisti uunissa valmistettuna, pintaan paahdettuja mustapippureita ja suolaa, lisäkkeenä valkosipulikermaperunat ja punaviinikastike. Makua en osaa sen kummemmin kuvailla viinisanastoon ja terminologiaan perehtymättömänä, mutta viini osui nappiin tämän ruuan kanssa. Eli voisi olla hyvä valinta myös vaikkapa hirvelle tai muulle tummalle lihalle. Neljä pistettä. En keksi pahaa sanottavaa, mutta toivon vielä joskus maistavani jotain parempaa...

Täytyy vielä antaa erikseen pisteet alkon asiantuntevalle myyjälle (Tampereen Turtolan alko), vaikken muuten alkon monopoliasemaa kannatakaan.

JN (rek.)

02/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vertasin tätä toisen melko saman hintaiseen carmenereen, mistä syystä annan yhden tähden vähemmän kuin tämä ehkä ansaitsisi - Mayu on kuitenkin hyvä viini, Arboleda vain päihitti tämän selkeästi.

Luonnehtisin Mayu reservaa melko tyypilliseksi täyteläiseksi carmenereksi. Lasissa on voimakas, konsentroitunut uute, jota hallitsee tiivistyneen paksu punaherukkaisuus. Tuoksusta löytyy myös meetwurstia tai pepperonimakkaraa - jotain sellaista paprikaista kuivalihaa. Lihaisuuteen yhdistyy myös valkopippuria ja viherpippuria.

Makupuolelta tulee vastaan carmenerelle tyypillisesti raakoja juureksia: naurista, retiisiä, jopa raa'an perunan fiilis kun sitä kuoritaan.

Hedelmäisyyttäkin löytyy ja tanniineja. Yhdessä ne synnyttävät mukavan kirpeän hedelmäkarkin ensipuraisun.

Laadukas kokonaisuus. 88 pistettä. Jää vain puuttumaan se taika, joka löytyi Arboledasta.

Krapu

02/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti


Maallkko sanos että janoonsa jois.
Mitä viinissä parhimmillan pitääkin olla joko seurustelu-tai ruokaviinissä tästä löytyy tätä kaikea. Hinta voi ensin vähän stopat. Varaan kyllä ainaki parhaimpiin tarpeisiin.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin