Leyda Las Brisas Pinot Noir

Tyyppi: Punaviini
Maa: Chile
Valmistaja: Viña Leyda
Alue: San Antonio
Rypäle: Pinot Noir (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 13.98 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 8
Suosituksia: 4
Pettymyksiä: 2
Ostoslistalla: 2
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

09/2014

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kaikkien ruokasuositusten vastaisesti valitsimme tämän viinin pasta-aterian kumppaniksi. Farfalle, kesäkurpitsa, sipuli, valkosipuli ja yksi mieto chilipalko sekä lisänä persiljaa ja parmesania suolan ja pippureiden kera ryyditti pastaa tällä kertaa. Viinin valitsin helpommasta päästä, kun vaimo kysyi löytyisikö meiltä ateriaan sopivaa viiniä.

Viini toimi oivallisesti aterian aikana. Chilikään ei yrittänyt jyrätä viinin yli, vaan suostui taipumaan sen johdettavaksi. Oivallinen harmonia ja onnistunut ex tempera viinivalinta antoivat meille ihan nautittavan ateriaelämyksen.

Tätä kombinaatiota voi kokeilla vielä toistekin. Saattaisi kelvata jopa ihan tarjottavaksi.

hka (rek.)

12/2012

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Toinen joulun viini oli otsikon chileläinen. Tätä nautimme jo kaksi joulua sitten ja silloin se tarjosi ihan kohtuullisen makunautinnon. Kun vuosikertakin oli nyt sama 2008, ei viini yllättänyt suuntaan eikä toiseen, vaan toimi vanhalla rutiinilla aivan oivallisesti.

Alkossa nyt myynnissä oleva vuosikerta 2010 on saanut Viinistä viiniin-kirjasessa hieman matalammat arvostelut: vain neljä tähteä, mutta silti luonnehdinnan: ”luonteikas ja autenttinen viini”.

Suolaiset jouluaterian ruuat eivät ole ihan paras kumppani punaviinille, joten ihan täysnappi suoritukseen viini ei nytkään yltänyt. Hyvää neloseen kylläkin reippaasti.

ROCK€ the COOL (rek.)

04/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Paloöljyä. On kyllä niin pahaa, että tuleekohan koko pullollinen edes käytettyä. Ehkä huonoin viini, mitä olen koskaan maistellut. Varmaan viimeinen kerta, kun ostan Pinot Noiria.

Vader (rek.)

12/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kevy ja helposti juotava, mutta samalla hieman mitäänsanomaton.

Jukaa

11/2011

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu erikoinen, teollinen, mitä lie
autotallia tms, kumia. Suutuntuma pehmeä paksu öljyinen samettinen ja miellyttävä ja siitä tuli nää pojot. Maku on parempi kuin tuoksu. Makeanoloinen. Kotiteollisuus rokkaa

hka (rek.)

12/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Korkki pitkä (50 mm) hyväntuoksuinen ja ehjä. Kutistunut varastoinnin aikana hieman yläosasta.

Viinin väri voimakas violetti. Tuoksu hyvin omintakeinen, joka on vaikeasti määriteltävissä mitä se muistuttaa. Maku seuraa tuota erikoista tuoksua, mutta tasoittuu sitten jälkimaussa normaalimmaksi. Jättää ihan kunnollisen jälkivaikutelman ja mukavan suutuntuman.

Viini joutui nyt aika vaativaan tehtävään eli vastaamaan jouluaterian laatikko-kinkkupuolesta, josta se selvisi yllättävän hyvin.

Ei mikään huippuviini, mutta hyvää parempaa keskiluokkaa eli ansaitsee kyllä kunnon nelosen.

gm

10/2010

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Klassisen syksyisä Leyda Las Brisas on pinot noiriksi roteva. Erinomainen valinta fasaanipadalle. Seurustelukäyttöön en suosittele.

lator (rek.)

09/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
84 pistettä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin