Yali Carmenère National Reserva

Tyyppi: Punaviini
Maa: Chile
Valmistaja: Viña Ventisquero
Alue: Rapel
Rypäle: Carmenère (85 %), Shiraz (15 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 9.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 7
Suosituksia: 3
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 1
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Jukaa

02/2014

Vuosikerta: 2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksuu mustaherukalle, alkoholi puskee vähän läpi. Täyteläisessä maussa nokkosta karviaista herukkaa. Mausta tuli mieleen joku maistamani flunssan ehkäisy-mixtuura jossa oli mustaherukkaa. mehumainen, ei pahat tanniinit. Ihan hyvä lipittelyjuoma suomalaiseen tyyliin.

hka (rek.)

10/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Alko sen paremmin kuin Viinistä viiniinkään ei tämän viini kohdalla kerro, että viini on kotonaan pasta-aterian kanssa. Viinipullon takaetiketti onneksi sen kertoon ihan ensimmäisenä käyttökohteena.

Kierrekapseli - niihin on pakko vähitellen jo tottua - , miellyttävä tuoksu ja pehmeän hyväilevä maku saivat nyt kompata broileri-pasta-ateriaa. Yhdistelmä toimi oivallisesti. Loppuviinille tarjottiin Glimmingen Port Salut-juustoa, joka passasi viinille ongelmitta.

Tämä viini ei täällä arvosteluissa ole kerännyt kovin hyviä pisteitä. Vaikea ymmärtää miksi, sillä ei tässä ole mitään sellaisia puutteita, jotka vaikuttaisivat kielteisesti arvosanaan. Viini toimi kaikin puolin hyvin, joten arvosana kohoaa selvästi ok:ta paremmaksi. Hyvä ei ole yhtään liikaa hinta huomioon ottaen.

Vader (rek.)

12/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kauniin punainen, voimakkaan tanniininen ja kirpeän mausteinen. Kaipaa seurakseen lihaa.

Maisteltu 13.4.2010.

Aloittelija

07/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hintalaatusuhde hyvä. Tuoksussa mausteisuutta ja paaheisuutta. Pitkähkö jälkimaku, maku makean "hapokas". Kannattaa avata pullo ajoissa ja haistella ja maistella kaikessa rauhassa, jotta monet aromit ja makuvivahteet löytyvät. Ei sovi kevyiden viinien ystäville.

absolutisti

02/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
87p.

Ellosen Jussi (rek.)

08/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Carmenere-rypäle soi korvissa kauniina kuin Carmen-ooppera, eikä Colchaguan laaksokaan toiseksi jää. Kun valtakunnassa hoetaan vielä mantraa Uuden Maailman hyvästä hinta-laatusuhteesta, tässähän ollaan jo ihan tassut pystyssä ja kieli pitkällä. Vaan annappa olla. Nuuhkaistaan ja maistetaan sentään lientä. Tuoksussa on salmiakkiaakkosia, puhdaspiirteistä punaherukkaa ja alkoholisuutta. Maku on kuin kirjo sateenkaareen spektrejä, paljon löytyy vetisestä suuntuntumasta pippuriseen jälkimakuun. Ruokana on mustatorvisieni-sinihomejuustomureketta muusin ja caesar-salaatin kera. Viini soljuu aterian ohessa kuin piccolo-poika suosionosoitusta odottaen. Nyt sitä ei tule.
Luultavasti tämäkin etiketti toimii mainiosti useimmille kuluttajille, mutta itse jään passiin odottelemaan Gallian sarvipäitä.

Sutu

02/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Sopii seurusteluviiniksi, mietojen ja keskivahvojen juustojen seuraksi, sekä ruokaviiniksi - ei kuitenkaan ehkä riistan tai pippuripihvin kaveriksi. Alkoholipitoisuus 14% vol yllätti. Hyvä viini kaiken kaikkiaan.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin