Escudo Rojo

Tyyppi: Punaviini
Maa: Chile
Valmistaja: Baron Philippe de Rothschild
Rypäle: Cabernet Sauvignon (40 %), Carmenère (37 %), Syrah (18 %), Cabernet Franc (5 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 14.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 9
Suosituksia: 2
Pettymyksiä: 2
Ostoslistalla: 0
  • Rothschildin chileläinen "nimikkoviini" - Escudo Rojo tarkoittaa espanjaksi samaa kuin suvun nimi (=punainen kilpi). Etiketissä esiintyy myös suvun vanha vaakuna.Chilen parhailla punaviini-alueilla kasvaneet rypäleet on heti murskauksen jälkeen käytetty 28ºC lämpötilassa terästankeissa 10 päivän ajan. Hapokkuutta pehmentävän ja aromeja korostavan malolaktisen käymisen jälkeen ainoastaan rypäleiden omalla painolla puristuneet, tanniineiltaan pehmeämmät, eri rypäleistä valmistetut nuoret viinit on sekoitettu keskenään. Tasapainoisen kypsymisen takaamiseksi viini on kypsynyt vuoden ranskalaisissa tammitynnyreissä, jotka antavat viinille myös hieman paahteista ja mausteista aromia.

    Viinin kuvaus: Tumma purppurainen väri. Mausteinen, paahteinen tuoksu tummien kirsikoiden ja eukalyptuksen aromein. Täyteläinen, pehmeän pyöreä maku, tasapainoiset kypsät tanniinit. Tummaa marjaisuutta täydentävät vaniljan, lakritsin ja kahvin aromit. Erinomainen tasapaino.

    Käyttötarkoitus: Voimakas aromiset liharuoat, kypsät juustot, riista.

    Taustatiedot viinille on kirjoittanut: Bö (09.12.2008)
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

tommi462 (rek.)

03/2013

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hieman kireä alkuun, mutta siitä kehittyykin herkkua. Pehmeä, lievästi makea ja mausteinen.

hka (rek.)

05/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Korkki hyvänlaatuinen, pitkähkö (45 mm), aika löysästi kiinni (lähti pyörimään avattaessa). Väri violettiin vivahtava ”paksu” punainen. Tuoksussa hyvää mausteisuutta, tallia ja nahkaa. Maku seuraa tuoksua, mausteisuus päällimmäisenä. Pehmeä, miellyttävä suutuntuma, mutta jälkimaku on harmittavan lyhyt.

Viinin kumppanina nyt pippuripihvi naudan ulkofileestä. Parhaan lopputuloksen saamiseksi viinin olisi pitänyt olla hieman voimakkaampi. Nyt pippurisuus jyräsi viinin taka-alalle. Vikahan ei välttämättä ole viinin, vaan pikemminkin viinin valitsijan.

Loppuosa viinistä nautittiin Juustoportin Viinitarhurin juuston kera ja tämä kombinaatio toimi paremmin. Viini ansaitsee keskimääräistä paremman arvosanan, siis ok:ta paremman. Tässä tapauksessa nelosen.

lyijyleikkuri

12/2008

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksussa hillomaisuutta ja aavistus suklaata. Maku lämpimän mausteinen ja lievää tulisuutta, johtuen korkeasta alkoholipitoisuudesta. Aivan kelpo viini.

(rek.)

11/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aikas kookas viini ja tuli juotua vähän turhsan nuorena - tätä voisi varmaan säilytellä 5-6 vuotta kunnon viinikaapissa. Jykevät tanniinit ja paljon hedelmää, mutta erittäin eleganttia tummaa marjaa. Pitkä ja ryhdikäs olematta silti liian alkoholinen. Pihvit, padat ja riista saa varmasti oivan kaverin.

T Päiviö

09/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Takuuvarma, perusviinejä hieman parempi ja hintansa väärtti. Maukas ja marjaisan mukava.

JMA (rek.)

09/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väri purppuraan vivahtava, tuoksussa herukka ja jotain muuta marjaa, melko pehmeät tanniinit ovat valitettavan epätasapainossa eikä natsaa yhteen perinteisen kanarisoton kanssa. Voimakas lihapata olisi jyrännyt tämän aivan tyystin...

Hinnassa on n. 5 euroa liikaa.

Aave (rek.)

09/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksussa - ajan myötä vähenevästi - mustikkaa ja herukkaa sekä voimistuvaa eukalyptusta. Keskitäyteläinen maku on varsin pehmeä ja seuraa aromeiltaan tuoksua. Helppo mutta tyylikäs. Monipuolinen ruokaviini.

Ellosen Jussi (rek.)

10/2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Rothschildia chileläisittäin. Ranskalaista hillittyä tyyliä ja Chilen paahteista makeutta. Itämaisen kanan seura ei kelvannut, mutta kynttilät ja Eagles-dvd puhalsivat yhteen hiileen tämän makunautinnon kanssa.

Jones (rek.)

09/2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvin aromikas tuoksu.Miellyttävä, tasapainoinen maku. Keskitäyteläinen ja pitkä jälkimaku. Tummia marjoja ja hieman makeaa hedelmäisyyttä. Ranskalaista tyyliä chileläiseen hintaan. Erittäin hyvä ostos mielestäni. Ruokaviini.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin