Casa Luntro Tannat

Tyyppi: Punaviini
Maa: Uruguay
Valmistaja: Hnos Carrau y Lurton
Koko: 0.75 l
Hinta: 14.95 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 2
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

jtm (rek.)

03/2008

Vuosikerta: 2000

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Löysin myös tämän mielenkiintoisen viinin alelaarista. Ensimmäinen kokemus tannat-rypäleestä ja Urugualaisesta viinistä.

Väri on reunoilta vaalentunut ja taitaa se hieman ruskeaan vivahtaa. Tuoksu on kehittynyt ja kaunis. Tuo mieleen Italian. Luumua ja tupakkaa. Korkki tuoksui juuri avattuna ihan piparmintulle!

Maku tosiaankaan ei ole hedelmäinen. Se on aika raskas eikä seuraa tuoksua. Hapahko, pihkainen ja nahkainen. Pitkä nielua kutittava jälkimaku jossa punaista marjaa. Sanoisin että viini ei ole ihan tasapainossa.

JN (rek.)

02/2008

Vuosikerta: 2000

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Taitaa olla Alkon vanhin sellainen viini, joka ei ole gran reserva tai maksa yli 20 euroa, ihan sen perusteella ostin. Oli myös poistotuote parin euron alennuksella.

Viinissä ei ollut varsinaista korkkivikaa, mutta se maistui hetken korkkiselle ja ummehtuneelle, joten pelkäsin pahinta. Tuuletuttuaan paljastui hyvin kypsyneeksi, sellaiseksi, jossa on aavistus suuresta tanniinisuudesta, mutta joka on iän myötä pehmentynyt. Hedelmäisyyttä jäljellä hyvin vähän.

Väri on melko ruskea ja tuoksu nahkainen ja heinäinen, joukossa syksyn ruskeita ja hieman jo mädäntyneitä lehtiä. Tästä tuli lähinnä mieleen edullinen, mutta ihan kelvollinen vanha barolo ja sen takia tykkäsin.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin