Lost Canyon Stage Gulch Vineyard Syrah

Tyyppi: Punaviini
Maa: Yhdysvallat
Valmistaja: Lost Canyon Winery
Alue: Kalifornia
Rypäle: Syrah (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 19.86 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti
(
Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 1
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

crestfall (rek.)

07/2012

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väriltään viini on reunoille asti paksun mustanpunainen. Nuorekkuudesta kielivää purppuraa ei näi juuri ollenkaan. Tuoksu on – ylläripylläri – mehevän hilloinen, kevyesti Cabernet'maisen mustaherukkainen ja tukevan karhunvatukkainen. Seassa on myös vaniljaista tammea ja hentoa pippuria, joka sekoittuu omintakeiseen oliivimaiseen mausteisuuteen.

Roteva maku on erittäin pehmeä, hieman suklainen, moniulotteisen tamminen, kirsikkainen, karhunvatukkainen, oliivinen, hieman liian makeankypsä mutta muuten ihan tyylikäs aromeiltaan. Tanniineja löytyy jonkin verran, happojakin melko runsaasti, mutta ne eivät tunnu riittävän pitämään viinin hedelmää riittävän ryhdikkäästi pystyssä. Kokonaisuus ei ole aivan hahmoton, mutta hyllyy melko lailla ilman selvää muotoa, kuin makea karhunvatukkahyytelö. Tukevuudestaan huolimatta viinistä tuntuu puuttuvan selvästi kaivattu potku.

Pitkähkö jälkimaku on voimakas, tumman marjainen ja alkoholisuudessaan melko lämmin. Kielelle jää tuoreen vadelmaisia aromeja ja kevyen puista tammisuutta.

Pakko myöntää, odotuksiini peilaten Syrah-viiniksi tämä on pettymys. Viinistä puuttuu tiukka ote ja napakkuus, jota tämä rypäle lajikeviininä kaipaisi. Sen sijaan Shiraz-viininä Stage Gulch "Syrah" olisi paljon parempi esitys, sillä ennakko-odotukset eivät veisi niin paljon harhaan. Viini on nimittäin hyvin tyypillinen, tosin myös tyylikkäämmänpuoleinen, uuden maailman Shiraz, jonka ongelmaksi muodostuu lähinnä sen yllätyksettömyys ja kevyt rakenteettomuus. Viini on uuden maailman viiniksi hyvin miellyttävä ja maukas, mutta sen makea, hedelmävetoinen sydän hukuttaa suuren osan viinin mielenkiinnosta alleen ja loppujen lopuksi viini ei ole jotain, mitä ei olisi jo tuhat kertaa aiemmin maistanut uuden maailman +15 euron Shiraz-viinissä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin