Bogle Cabernet Sauvignon

Tyyppi: Punaviini
Maa: Yhdysvallat
Valmistaja: Bogle Vineyards & Winery
Alue: Kalifornia
Rypäle: Cabernet Sauvignon (81 %), Merlot (17 %), Petit Verdot (2 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 15.43 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 4
Suosituksia: 3
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Vuoden Viinit kilpailu 2011: 1. sija
    Uuden maailman punaviinit, hinta 9-15 euroa
    (Vuosikerta: 2008)
    Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

KM

05/2012

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tamminen, herukkainen, kirsikkainen ja mausteinen viini, joka olisi ansainnut partnerikseen jonkin rypälelajikkeen lisää. Näilläkin eväillä kokeilemisen arvoinen tapaus.

Ellosen Jussi (rek.)

11/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mistä tahansa luenkaan Boglen arvosteluja, neljä tähteä liitetään viiniin kuin tappi veneeseen. Olihan se itse selvitettävä, mikä estää antamasta kolme tai viisi tähteä neljän sijaan.
Tuoksu oli maltillisen tyylikäs, joskin aavistuksen tynnörimäinen omalle tuulenhalkojalleni. Itse maku toi mukanaan kaivatun makeuden antaen upean balanssin kielelle. Mikäli voitte hahmottaa keinulaudan vastakkaisiin päihin pinkkihameisen ballerinan ja Adi Hitlerin, olette lähellä tämän etiketin makupalettia. No, oli aika repiä foliosta lampaan ulkofile couscousin seuraksi. Illallinen kuorrutettiin höysteellä, jossa mustatorvisieni, timjami, sherry ja fraiche taistelivat salotti- ja valkosipulin kanssa kastikkeen herruudesta. Toki viinissä oli sitä jormauittoa, mikä sai haarukan heilumaan tuulimyllyn tavoin Don Quijoten ratsastellessa näyttämölle. Nyt jälkimaku kuitenkin antautui haasteen edessä ja reilummankin purskuttelun jälkimainingeissa aterian aromit peittivät viinin vastaavat tuomariäänin 3-2.
Eli siinä se pisteen ero.

Legless Scotsman (rek.)

10/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kouriin tarttui Alkosta upea jenkkiviini. Tässä täyteläisessä juomassa on paljon ulottuvuuksia: löytyy tammisuutta, mausteita, oliiveja ja savua. Erittäin pehmeä ja lämmin viini.

crestfall (rek.)

07/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinin väri on syvän punainen, tuoksu miellyttävä, runsas ja hedelmäinen.

Heti avattunakin viini on melko tasapainoinen ja yllättävänkin pehmeä. Suutuntuma on muhkea ja makean hedelmäinen, mutta maku on silti kaukana hilloisesta. Tunnin ilmaus teki kuitenkin viinille hyvää, sillä viini avautui ja hedelmäisyys kasvoi havaittavan runsaasti ruoanlaiton aikana.

Auettuaan viini oli miellyttävän tasapainoinen; tuntuva muttei liiallinen tanniinisuus, ja miellyttävän pirteä hapokkuus piirtävät selvät raamit runsaalle maulle, josta löytyy mm. mustikkaa, kevyttä suklaisuutta ja mustaherukkaa. Jälkimaku on melko pitkä, ja viinin makea hedelmäisyys antaa tilaa kevyelle mausteisuuden, tai jopa savuisuuden kirpeälle maulle.

Viini toimi oikein hyvin itseleivottujen grillijauhelihapihvien ja kermaisten valkosipuliperunoiden seuralaisena. Ruoka tasoitti viinin tanniinit pehmeiksi, ja reilut hapot kannattelivat viinin hyvin rasvan läpi, nostattaen veden kerran toisensa jälkeen kielelle.

Erittäin lupaavan oloinen ensitutustuminen jenkkiviineihin. Valittamista ei juuri muusta kuin euron pari liian tyyriistä hinnasta.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin