Fog Head Reserve Pinot Noir

Tyyppi: Punaviini
Maa: Yhdysvallat
Valmistaja: Delicato Family Vineyards
Alue: Kalifornia
Rypäle: Pinot Noir (84 %), Petit Sirah (11 %), Merlot (3 %), Syrah (2 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 14.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 7
Suosituksia: 2
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 2
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

vine123 (rek.)

12/2013

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tullut useasti nautittua nautiskelun/seurustelun merkeissä, ei ole pettänyt kertaakaan. Paras Pinot Noir jota olen maistanut, ja en ole tätä arvokkaampaa enkä myöskään parempaa Pinot Noir viiniä vielä maistanut.
Tasalaatuinen elegantti, suht kevyt ja herkullinen viini olematta liian helppo tai lälly.

Herkullinen viini seurusteluun. Ehdoton suosikki viinini. 5/5

Terppa

05/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pettymys vuoden 2008 jälkeen! Nuoren, tanniinisen tuntuinen. Edellisvuoden herkkuun verrattuna mitäänsanomaton litku. Ikävä kyllä 2008 vuosikertaa ei taida enää saada. Onneksi on pari pulloa vielä kaapissa..

JTE

12/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hieno Pinot; tasapainoinen ja tyylikäs. Tämä pesee hintaluokassaan Uusi-Seelantilaiset kollegansa puhumattakaan halpis-ranskiksista.

crestfall (rek.)

11/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Korkin alta paljastuu hailakan punainen, kepeästi läpinäkyvä viini, joka tuoksuu vadelmalta, puolukalta sekä tammelta, joka tyylikkäästi tasapainottelee vaniljaisuuden ja puisevuuden välissä olematta selvästi kumpaakaan.

Maku on selvästi keveä, mutta runsaan aromikas. Maussa on hillitysti mutta kuitenkin havaittavasti käytetty tammea, joka komppaa hyvin vadelma- ja punaherukkamaista hedelmäisyyttä tuoden viinille hentoa leveyttä ja täyteläisyyttä. Tanniineja ei ole juuri ollenkaan, mutta happoja varsin kohtuullisesti. Pinot noiriksi viini on keskimääräistä kevythappoisempi, mutta on kuitenkin perusviiniä selvästi hapokkaampi. Toisin sanoen aivan rasvaisimmille ruoille viini ei todennäköisesti sovi, mutta toisaalta on loistava pinot sellaisenaan nautittavaksi seurusteluviiniksi.

Suutuntuma on todella pyöreä ja miellyttävä. Kokonaisuus on runsas ja mehukas olematta käytännössä yhtään hillomainen (jota viinin kotimaan perusteella jo vähän ehdinkin pelätä.) Viinissä käytetyt muut lajikkeet tuovat ryhtiä ja runsautta viiniin, mutta antavat päälajikkeen pinot noir'n hallita viiniä tyylikkäästi.

Jälkimaku on kevyen vadelmainen, mausteinen ja melko lyhyt. Tästä huolimatta kokonaisuus on hyvin miellyttävä ja positiivinen yllätys uuden maailman pinot'ksi. Kyseessä on siis enemmän tyylikäs mutta mutkaton seurustelupinot kuin elegantti ja herkkä burgunderipinot ruoan seuraksi. Hinta on laatuun nähden juurikin kohdallaan - enempää ei kannattaisi maksaa, mutta toisaalta rahalle saa hyvin vastinetta.

JN (rek.)

07/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Join tätä vähän ristiriitaisin tuntemuksin. Amerikkalaiseksi tammitetuksi viiniksi tämä on ihan hyvää, mutta pinot noiria tästä ei tunnista oikein muuten kuin väristä. Juoma on niin luumuinen ja pyöreä, että sitä ennemminkin luulisi sokkona tempranilloksi tai jenkki-merlotiksi. Pehmeä ja helppo viini, jossa on lämmintä täyteläisyyttä. Kaikkea muuta kuin kevyenhapokas burgundilainen.

Yleisviininä 87p
Pinot noirina 82p --> keskiarvo 85p

Hannu Pulkkinen

08/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mielenkiintoinen kalifornialainen punaviini, jonka päärypäle on Pinot Noir, mutta mukana on Petit Sirazia, Syrahia ja Merlotia.
Tuoksussa on vadelmaa ja vaniljaa. Maku on mausteinen ja sopivan hapokas. Etelän Pinottien hillomaisuutta ei ole vaan viini on ryhdikäs.
Chilisen pizzan kanssa hyvää ja tietenkin kaikenlaisen lihan kaveriksi sopiva.
Sidewaysfiilistelyviini.

lator (rek.)

08/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
88 pistettä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin