Big House Red

Tyyppi: Punaviini
Maa: Yhdysvallat
Valmistaja: Big House Wine
Alue: Kalifornia
Rypäle: Carignane (28 %), Petite Sirah (14 %), Sangiovese (12 %), Zinfandel, Barbera, Syrah
Koko: 0.75 l
Hinta: 9.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 6
Suosituksia: 3
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Jezza (rek.)

01/2011

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä Yhdysvaltalainen cuvé tarttui mukaan n. vuosi sitten Alkon hyllystä poistuvana tuotteena. Pidemmän päälle olin viiniä jo tähtäillyt, mutta lopulta sain sen hankituksi vasta viime tipassa.

Big House Red kiinnittää omalla tyylillään viininostajan mielenkiinnon. Rypälesekoituksen lisäksi sekä hullutteleva etiketti että moniuloitteinen kuvailu antaa odottaa viiniltä paljon. Etiketissäkin näkyvä Big House Red on/oli itse asiassa vankila viinituottajan kotikaupungissa.

Viini on väriltään syvän punainen ja siinä on jopa rusehtavia sävyjä. Tuoksu antaa punaista marjaa ja hedelmää. Maku tukee osaltaan tuoksua: marjaisuus on tässä viinissä suuressa roolissa, mutta silti maku on ryhdikkään tasapainoinen. Jälkimaku viipyilee suussa miellyttävällä tavalla. Kevyet tanniinit ja mieto mausteisuus muodostavat tästä Californialaisesta kokonaisuudesta hyvän lihaviinin, mutta se soveltuu oivalla tavalla myös illanistujaisiin ja seurusteluun.

Yllättävän hyvä ja maukas viini saatu aikaan tästä sekametelisopasta (Carignane (28 %), Petite Sirah (14 %), Sangiovese (12 %), Zinfandel, Barbera, Syrah), ennakkoluulot unohtuivat heti ensi siemauksella!

Cloverdad (rek.)

12/2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Sujuvasti upposi, eikä karhistellut mistään kulmasta. Otin kanahampurilaisen seuraksi (selfmade ofc) ja pärjäsi tehtävässään varsin pätevästi.

Kyllä ne jenkitkin osaa.

JN (rek.)

08/2008

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Avautunutta, pehmeää, rikasta ja monivivahteikasta.

Alle kympin viiniksi kunnianhimoinen ja antava. Tässä ei kuitenkaan ole sellaista tyylikkyyttä joka tekee runsaasta viinistä erinomaisen.

Juoni puuttuu, mutta olkoon. Hyvä juoma.

ttt

08/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viilennettynä n.16 asteiseksi tämä viini toimii erittäin hyvin liha- ja kanaruokien kanssa. Ei myöskään tarvitse ruokaa seurakseen, vaan pärjää hyvin myös omillaan ja hieman hilloinen maku tulee tällöin hyvin esiin. Hintaansa nähden (nykyisin 9,99) erittäin hyvä ostos mielestäni.

T Päiviö

09/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Värikäs etiketti ja kelpo hinta ohjasi minut täydellisen virheelliseen viinivalintaan pihvieni seuralaiseksi.
Kitkerää, takakireää, avautumatonta, aromitonta ja väriltäänkin epämääräistä viininkuvatusta.

jhm (rek.)

12/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erikoinen ja hauskan näköinen etiketti kiinnittää jo huomiota.Viini on tehty aikamoisesta ´rypälesillisalaatista´kuten Carignane,Petite Sirah,Sangiovese,Zinfandel,Barbera...etc.Moni viiniystävä varmasti nyrpistäisi nenää moiselle amerikkalaiselle bulkille.
Big Red House on kuitenkin ammattitaidolla tehty ja hintaansa nähden oikein hyvä nuorekas ja notkea viini.

Väri on nuorekkaan tummanpunainen.
Tuoksu on keskitäyteläinen,tiiviin kypsän hedelmäinen.
Maku on täyteläinen ja pehmeä,hyvin hedelmäinen.Löytyy myös punaisia marjoja.Jälkimakua on mukavasti.Erittäin notkea ja helposti juotava viini joka tuo mieleen paremman luokan chiantit.Hieman viilennettynä tämä toimi oikein hyvin antipasto-kala-aterian kanssa.Toimii myös lipittelyviininä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin