Columbia Crest Two Vines Cabernet Sauvignon

Tyyppi: Punaviini
Maa: Yhdysvallat
Valmistaja: Columbia Crest
Alue: Washington
Rypäle: Cabernet Sauvignon (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 11.54 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 8
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 1
 • Columbia Crest

  Columbia Crest on Washingtonin osavaltion tunnetuin ja suurin tuottaja. Columbia Crest valmistaa viinejä useimmista alueen eri rypälelajikkeista. Viinit valmistetaan erittäin modernissa, osittain maan sisään rakennetussa tuotantolaitoksessa. Washingtonin osavaltio omaa uniikin viininviljelylle erittäin sopivan ilmaston, pohjoinen sijainti suo pitkät valoisat päivät kesällä taaten köynnöksille reilusti elintärkeää auringonpaistetta. Viileähkö ilmasto hidastaa rypäleiden kypsymistä säilyttäen niissä alueen viineille tyypillisen raikkaan ja tasapainottavan hapokkuuden.

  Columbia Crest Two Vines Cabernet Sauvignon

  Viini on valmistettu Columbia Valleyn vähäravinteisessa maaperässa kasvaneiden köynnösten käsinpoimituista rypäleistä. Alkoholikäymisen päätyttyä viini on siirretty osittain uusiin ja osittain aikaisemmin käytössä olleisiin tammitynnyreihin jossa se on saanut kypsyä 12 - 14 kuukautta ennen pullotusta.

  Viinin kuvaus

  Two Vines Cabernet Sauvignon on kypsän hedelmäinen ja mehukas viini. Sen tuoksussa tuntuu mausteiden, tummien hedelmien, karhunvatukan sekä vaniljan vivahteita. Maku on intensiivisen hedelmäinen ja herkullisen aromikas. Alueelle tyypillinen hapokkuus tasapainottaa intensiivisen hedelmäisyyden erinomaisesti.

  Käyttö

  Parhaimmillaan Columbia Crest Two Vines Cabernet Sauvignon on grillattujen ja paistettujen liharuokien sekä juustojen kera nautittuna.

  Lähde

  http://www.winestate.fi/?deptid=3981&itemID=5&tuoteryhma=0&maa=0&tuottaja=0&rypalelaji=0&keyword=Vapaa+sanahaku&kaikki_tuotteet=1

  Taustatiedot viinille on kirjoittanut: Aave (21.12.2008)
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Legless Scotsman (rek.)

07/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Täyteläinen, karamellimainen, tamminen, miellyttävä, makea. Pisteet: 82/100.

Viini-Virén (rek.)

01/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erikoinen viini. "Makea" lämmin luumuinen maku hyökkää voimakkaasti heti alkuun. Cabernet Sauvignoniksi erittäin kevyt ja erikoinen. Viini ei ole pahaa, se on poikkeava ja omaan makuuni aivan liian mehumainen, mutta jään kuitenkin miettimään josko sittenkin joskus hankkisin toisen pullollisen ihan vain keskustelun herättäjäksi.

Makuasioistahan ei sovi kiistellä, mutta tämän kokemuksen perusteella en voi alkuunkaan ymmärtää miksi viini (vk 2007) sijoittuu Fine-lehden rankingissa niinkin korkealle kuin sijalle 3. Kymmenen euron sarjassa toki kulmakarvoja kohottava erikoisuus. Myöskään esim. Cellar Trackerissa viini ei kovin mairittelevia arvosteluja saa, lähinnä "cheap crappy wine".

Mutta halpasarjassa erikoinen ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Laatu: 2 pistettä
Hinta: 5 pistettä

Bill (rek.)

12/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viini tuli tuli puskasta (köynnöksestä) ja näytti luontonsa!
Harvoin saa tällaista viiniä alehintaan.. niin hedelmäinen ja aromikas.. hapot kohdallaa.. itse olisin valmis maksamaan tästä enemmänkin.
Paranee paranee!

Aave (rek.)

12/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kirsikanpunaisen viinin tuoksussa on kypsän hapokasta punaista ja tummaa marjaisuutta: mm. karpaloa ja mustaherukkaa sekä mokkaa, vaniljaa ja hentoa yrttistä mausteisuutta. Keskitäyteläinen maku on varsin pehmeä ja hyvähappoinen. Tuoksun marjaisuuden ohella tarjoaa hentoanahkaisuutta ja paljon lääkemäistä lakritsia. Jäljessä mokkaa ja mausteisuutta. Viinissä on 7g/l jäännössokeria, mikä myös tuntuu. Yleensä ottaen tietty imelä paahteisen tamminen pyöreys häiritsee itseäni aika lailla.

Fine valitsi viinin vk:an 2007 Alkon kolmanneksi parhaaksi viiniksi - valintakriteerinä eritoten juotavuus nyt. Lehti suositteli viinille puolen tunnin dekantointia. Omaan makuuni tämä 2005 maistui tasapainoisimmalta ja miellyttävimmältä pop and pourina - ennen kuin sokeri ja tammi ehtivät levittää hegemoniansa viinin hyvän marjaisuuden ylle.

Omalaatuisuudesta 3/5, sillä tälle löytyisi varmasti jokin hyvä kumppani ruokapöydästä. Voisin koittaa vaikka grillatun vaalean lihan ja uunijuuresten kanssa.

spud

06/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mehumainen, ei täyteläinen, todella makea. Kovin erikoinen cabernet siis. Seurueestani kommentoitiin, että keveytensä tähden tämä on todella hyvä viini etenkin sellaisille ihmisille, jotka eivät välttämättä yleensä pidä punaviinistä. Sehän on kyllä totta, että vaikka hyvä cabernet on viinimaailman aatelia, huono cabernet maistuu lähinnä lampaanpaskalle. Tämä viini ei aivan ole sitä aatelia, mutta on kyllä kaukana lampaanpaskastakin, koska on tosiaankin niin kevyt ja pehmeä, kuin perhosen siiven kosketus. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Hombre (rek.)

06/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Joo, pehmeä jopa maukaskin mutta ei läheskään yhtä mehevä kuin C.S parhaimmillaan. Itseasiassa hyvän alun jälkeen viini lässähtää pikavauhtia lättänäksi ja kovaksi tammipuuksi kitalaessa.

Juosten kustu, sanon minä...

JN (rek.)

10/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ensimmäinen ajatus oli: makea. Aluksi imelyys häiritsi minua todella paljon, mutta kun viini sai hengittää, tulivat cabernet'n ominaisuudet paremmin esiin. Herukkainen ja lämmin kunhan suu tottuu karamellikastikkeeseen, mutta aika lailla teiniviini kumminkin. Pidän hedelmällisistä ja makeista valpolicelloista, mutta jotenkin cabernet ei tunnu luontevalta, kun se on tehty näin pehmeäksi.

EJJ

08/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Fantastic steak wine. We had this fine with some lovely grilled marmored beef. Complements the meat without overpowering it. One of the better American Cabernets I have had in this price range -- as usually I am not so fond of them. :)

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin