Wither Hills Wairau Valley Pinot Noir

Tyyppi: Punaviini
Maa: Uusi-Seelanti
Valmistaja: Wither Hills Vineyards
Rypäle: Pinot Noir (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 19.78 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 3
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 1
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Ellosen Jussi (rek.)

02/2012

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hiihtolomaviikko nietosten keskellä ja paluu takaisin arkeen. Tai oikeastaan lauantaihin, joka on perinteinen kotikulinaristin päivä. Grillattu broileri sai seurakseen pestopastaa ja Uuden-Seelannin uutetta. Siltä tämä konsentroitunut viini nimittäin maistui. Tuoksu oli jopa viilennettynä portviinimäisen tuhti niin hedelmän kuin alkoholinkin suhteen. Pikarin lämmettyä tuoksusta alkoi erottua haudutettuja juureksia ja maaperää, ehkäpä lyhyemmin kompostia. Kun pohjimmiltaan kyseessä on kaskisavuisten joenpenkkojen unohdettu tammitynnyri, jonka sisällä on tyylikkäästi kehittynyttä kirsikkaa, niin oikeutetusti voidaan epäillä koko esillepanon olevan pelkkää kimuranttia hämäystä.
Vaan sitä se ei ole.
Wither Hillsin Pinot Noir tekee suorituksensa tyylipuhtaasti alkuniiauksesta loppukumarrukseen kuin viinimaailman Nadia Comăneci.

JN (rek.)

06/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mielestäni kaikkea muuta kuin uuden maailman tyylinen. Pikemminkin yksi parhaista ei-burgundeista, jotka ovat tavoittaneet vanhan maailman nuoren pinotin hengen. Karpaloinen ja punaherukkainen hapokkuus on oikealla tavalla kevyttä, eikä lientä ole pilattu liialla tammella. Sokkona tämä olisi vaikea tapaus sijoittaa. Juuri vähän aikaa sitten join hyvin samanlaista Cote de Beaunea. Tässä on vain paljon enemmän syvyyttä ja hedelmää (sekä mielenkiintoinen ripaus rapaparperiä) kuin saman hintaisessa ranskalaisviinissä.

91 pistettä.

lator (rek.)

03/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Läpikuultavan punainen rypäleelle ominainen väri. Savuisessa tuoksussa mansikkaa ja vadelmaa. Maku on vadelmainen ja tyylikkään tamminen. Tavanomainen uuden maailman Pinot Noir korkealla alkoholipitoisuudella.

88 pistettä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin