Te Kairanga Runholder Martinborough Pinot Noir

Tyyppi: Punaviini
Maa: Uusi-Seelanti
Valmistaja: Te Kairanga
Rypäle: Pinot Noir
Koko: 0.75 l
Hinta: 19.98 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 5
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Raju Karju

06/2017

Vuosikerta: 2014

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erinomainen perjantaipullo, parempaa jos etsii pitää jo kaivella Alkon hyllyiltä Arboleda Carmenerea. Säihkyvät, salmiakinsävyiset tanniinit kirpaisevat kielelle iloisen sähäkästi ja hammastahnamainen raikkaus tarjoaa marjakattauksen jälkeen mukavan viipyilevän suutuntuman.

En tiedä, onko meillä suomalaisilla kehittyneempi ja tarkempi makuaisti, kuin uudessa maailmassa ja maailmalla yleensä. Ehkä jonkinlaista snobbailemisen tarvetta on päästä nöyryyttämään arvioilla näinkin hintavaa laatuviiniä. Amerikankielisiä arviointeja tästä viinistä kun olen lueskellut, ne näyttävät olevan huomattavasti positiivisempia. Mielestäni tämä on kuitenkin huomattavasti parempi viini, kuin mihin raati on täällä arvioissaan päätynyt.

Makuasiat ovat toki niitä asioita, joista aina voi kiistellä ja jokainen voi olla oikeassa. Toisin kuin siinä, että Diego Costa on maailman paras hyökkääjä. Chelcean kirpeä tanniini joka toi iloa otteluista nauttimiseen, aivan kuin Runholderin löytäminen Alkon hyllyiltä tuo valoa perjantai-illan lohduttomaan kylmyyteen huuhtoen ankean työviikon kurkkutorveni mustaan aukkoon ja sytyttäen sinne valot aivan kuin Costa sytyttää katsomon liekkeihin tykittäessään vastustajan maaliin vaikka 0-kulmasta.

Hyvä viini. Todella.

Jukaa

11/2014

Vuosikerta: 2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ainakin tämä vuosikerta oli pettymys hintaisekseen. lähes kaikissa Pinot Noireissa mättää aina sama: liian kevyitä, jolloin alkoholin tai teollisten aineiden maut pukkaa päälle. Tämä sopii tänään vain lipittelyyn.

SH

03/2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti

Ellosen Jussi (rek.)

06/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Brassihärkä suljettiin marinadiin, jossa rosmariini, kynsilaukka, savuarominen sormisuola, pippuri ja punaviini muodostivat Viiskulman.
Kosan-säiliö veteli viimeisiään, joten grilliantimet saivat viimeisen silauksen kiertoilmauunin couscousin vierustoverina.
Valmiit biffit saivat vielä päälleen kermaisen viskikastikkeen ja coleslawia sivupotkuksi. Viini toimi, vaan ei yllättänyt. Metsämarjakimara antoi kielisuudelman, josta kisällinkin kokemuksella tunnistettiin pinot noir. Uute oli kiitettävän konsentroitunutta, mutta kaunokaisen uumat olivat kapeat ja harmaan opettajanmekon verhoamat. Varsin uskottava näkemys ja kokemus monipuolisen aterian kyytipoikana. Viimeinen mielikuva oli kuitenkin Urho Kaleva Kekkonen maitokannukisojen kunniavieraana 1980.

lator (rek.)

05/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Valoittava tuoksu antaa lupauksia joita vaisuhko maku ei pysty lunastamaan. Liikaa tammea ja liian vähän puhdasta hedelmää. Jälkimaku on keskipitkä. En oikein jaksanut innostua tästä.

86 pistettä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin