Wyndham Estate Bin 555 Shiraz

Tyyppi: Punaviini
Maa: Australia
Valmistaja: Wyndham Estate
Rypäle: Shiraz (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 14.39 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 10
Suosituksia: 6
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 2
 • Vuoden Viinit kilpailu 2004: 5. sija
  Punaviinit 11,50 - 17 euroa
  (Vuosikerta: 2001)
  Vuoden Viinit kilpailu 2005: 6. sija
  Punaviinit 11,50 - 17 euroa
  (Vuosikerta: 2002)
  Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

jammol (rek.)

12/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
mmmmm :P

Tarvold (rek.)

11/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ruma pullo pistää miettimään joutuuko tätä tarjoamaan ruskeasta paperipussista. Tällä kertaa oltiin kuitenkin Alkon hyllykuvausten varassa liikenteessä, ja arvelin että viini voisi sopia hyvin pimeään syysiltaan.

Tuhti tuoksu jossa erotettavissa mustikkaa ja muita marjoja.

Mausta erotettavissa Alkon lupaamaa eukalyptusta ja tummia marjoja. Pehmeät, joskin runsaat tanniinit ja runsas alkoholi tuntuvat suussa jälkeenpäin.

OK perusviini voimakkaan makuisten liharuokien tai juustojen seuraksi. Ei kuitenkaan tarjoa mitään erityistä ja tällaisenaan mielestäni ylihinnoiteltu.

Wineserver (rek.)

10/2009

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hedelmäinen ja paksu tuhti tuoksu. Hillomaista tammisuutta. Täyteläinen, kuiva ja mausteinen maku. Sopii liharuoille, kypsytetyille koville juustoille sekä riistalle.
Pisteet: 87

Carlo (rek.)

03/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Halusin juhlistaa sunnuntai-iltaa hieman hinnakkaammalla viinillä mitä yleensä harrastamme. Totisesti kannatti.
Tuoksussa runsaasti tummia marjoja ja luumua. Erittäin täyteläinen. Suuntäyttävä, pehmeä, lähes hillomainen maku, jossa selkeästi tulee esiin nuo jo tuoksusta aavistettavat tekijät. Pitkä jälkimaku, joka jättää lämpöisen kokonaisvaikutelman ja saa haluamaan jo seuraavaa nautinnollista siemaisua lasin reunalta. Mutta hitaasti nautiskellen tämä viini on juotava, hitaasti!

Aave (rek.)

03/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tummasävyisessä tuoksussa on purnukkakaupalla mustikkahilloa, hieman kuusenhavuja ja vaniljaa. Tuhdin täyteläisessä maussa on kypsää luumua ja tummia marjoja. Notkean viinin keskipitkässä jälkimaussa löytyy myös eukalyptuksista tammea.

Kaikkinensa melko onnistunut shiraz-voittoinen aussiblendi. Kosiskelevan tyrkkyviinin hinta on kohdallaan.

JN (rek.)

02/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aluksi viini oli hyvin sulkeutunut, tuoksua tai makua ei juurikaan irronnut. Kuin pingispalloa olisi imeskellyt.

Hengitettyään pari tuntia viini alkoi avautua. Mausta tuli hyvällä tavalla marjaisa, mehevä, mustikkainen ja sopivan pippurinen. Jälkimausta löytyi Stiltonia.

Hinta vähän laskee arvosanaa.

lipittelijä

12/2006

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Jouluaterialla nautittu viini kirvoitti mukavasti makuhermot. Suussa tulvahti aluksi savunmaku, jonka jälkeen täyteläinen luumuinen maku säilyi kitalaessa pitkään. Ehdottomasti milloin tahansa kuluttaisin uudelleen, mutta en ehkä ostaisi. Yhdyn edelliseen kommenttiin viinin hinnasta. Liian kallista, mutta hyvää.

ACrIkeD (rek.)

10/2006

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tasoltaan erittäin laadukas ja hyvä viini. Ehdottomasti hyvä viini joka sopii myös nautiskeluun. Täyteläisen tuhdin punaviinin pitää olla makurikas, ja tässä viinissä se toteutuu loistavasti. Rypälevalinnat ovat olleet oikeita ja jälkimaku on sopivan "viinimäinen" ja pitkä.

Laadullisesti viini on erinomainen, mutta hintaa on ehkä heilautettu yläkanttiin omassa vertailussani. Olen maistanut useita edullisempia viinejä jotka yltävät samaan makunautintoon. Pudotan arvosteluarvosanaa en siksi että viini olisi huonoa, vain ja ainoastaan hinnan takia.

KK

05/2006

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
HUisa konsentraatio, mutta talon maine Hunter Valleyn vanhimpiin kuuluvana viinitalona antoi aihetta suurempoiin odotuksiin. melko kaupallinen ja ylikonsentroitunut viini, jossa ei kyllä ollut lainkaan sitä viinilehtien julistamaa syrah herkullisuutta. Tylsä ja liian tuhti viini, jolla varmaan voitetaan kilpailuja, mutta ei tätä kyllä pulloa kahdestaan nauti.

jhm (rek.)

09/2005

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väri on tiiviin tummanpunainen.
Tuoksu on rehevä ja täyteläinen,löytyy eukalyptusta,mausteisuutta ja runsasta hedelmäisyyttä.
Maku on konsentroitunut,tiivis,rehevä,runsaasti kypsiä hedelmiä,pippuria,tanniineja.Tiivis,runsas ja tasapainoinen paketti.Pehmenee muutaman vuoden varastoinnilla,mutta on aivan mainio nytkin.Sopii tummien ja mausteisten liharuokien kanssa,kuten myös voimakkaiden juustojen kyytipojaksi.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin