Rosemount Shiraz

Tyyppi: Punaviini
Maa: Australia
Valmistaja: Rosemount Estate
Rypäle: Shiraz
Koko: 0.75 l
Hinta: 13.29 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 7
Suosituksia: 2
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

gm

12/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mausteinen ja hyvin pehmeä. Sopii stroganoffin kanssa. Seurustelussa suunmyötäinen, mutta tylsä.

Wombut (rek.)

09/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tummanpuhuva väritykseltään ja tuoksultaan. En mieltäisi kovinkaan helpolla aussi shiraziksi jos pullossa ei niin lukisi. Jää Barossa Valleyn serkkuihin verrattaessa huomattavasti sulkeutuneemmaksi, mutta tarjoaa vastaavasti aivan omaa luokkaa olevan mausteisen ja "umpinaisen" potkun jonka avautumiseen menee tovi. Viipyilevä maku ilahduttaa tässä hintaluokassa. Törkeästi viileennettynä menisi seurusteluun, mutta huoneenlämpöisenä ei mikään ykkösvalinta pimeneviin talvi-iltoihin tissuteltavaksi.

Maultaan kokeilemisen arvoinen, vaikka hinta ei sitä aivan katakkaan.

Peksi (rek.)

12/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
no ei..

Solde (rek.)

08/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ostin pullon testiin kun sitä oli jossain ulkomaalaisessa viinilehdessä kehuttu, joten odotukset oli korkealla. Tuoksu oli miellyttävä, täyteläinen, lämmin. Maku oli mukava, hieman makea, mausteinen ja marjaisa. Hapot oli hyvin kohdallaan, mutta jälkimaussa viini muuttui täysin. Alkoholi maistui läpi ja viini muuttui karvaaksi. Hetken lasissa hengitettyään viiniin jäi enään mausteisuus ja marjaisuus. Jotenkin tästä viinistä jäi jotain puuttumaan. Tämä viini olisi ehdottomasti vaatinut ruokaa seurakseen.

Ile

06/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vanha kunnon Rosemount Shiraz ei petä (paitsi korkkivikaisena): Nenä tunnistaa hieman savuisen ja tukevan luumun tuoksun. Mustaherukkaa ja ehkä hieman lakritsia
Tanniinit ovat pehmeita eikä ollenkaan tikkuisia. Makua on hyvin pyörea ja tuntuu kielenpäällä oikein "makoisalta". Pihvin kera ja ilmankin varsin mainio viini. Takuuvarma ostos.
omalla asteikollani 90/100

Pena (rek.)

09/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuli ostettua ja 11,90 euroa pulitettua tästä vuoden 2004 Rosemountin Shirazista. Tässä arvio:
Kirkas, syvän sinipunertava viini, jossa raskaat kyyneleet (alk.% 14,0)
Puhdas ja melko intensiivinen lämmin tuoksu, jossa erottuu luumua ja marjaa.
Maku täyteläinen ja miellyttävän pyöreä mutta hiukan särmätön. Viiniä ei voi sanoa kompleksiseksi mutta hapot ovat kohdallaan. Tanniinit ovat pehmeät mutta muistin viinin rotevammaksi. Mausteisuus ja marjamaisuus tekee siitä mukavan ruokaviinin. Jälkimaku pysyy myös suussa ja muistissa.
Viiniä on ihan mukava lipittää jopa sellaisenaan mutta tein melko tulisen tonnikalapastan, jonka kanssa viini sopi erinomaisesti. Kokeilin myös sitä kolmen erilaisen juuston kera. Mustaleima-Emmental ja Chaume eivät kumpikaan oikein sopineet viinin kera mutta kun otin lusikallisen Cantadoun piparjuurijuustoa niin viini toimi loistavasti.

jhm (rek.)

09/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tänään tuli valmisteltua perinteistä kreikkalaista moussakaa (lampaanlihalla oikein) ja punaviiniksi tuli nyt sitten poimittua Viikon Viini ruuan kumppaniksi.
Väri tummanpunainen.Sekä tuoksu että maku täyteläinen ja rehevä,runsaasti kypsää hedelmää,cassista,hienoa mausteisuutta.Makua dominoi aika paljon runsas hedelmäisyys,hillomaisuus,mutta tasapaino säilyy.Mukavan pitkä jälkimaku.Kävi oikein hyvin kreikkalaisen ruuan kanssa.
Eli aika tyypillinen uuden maailman hedelmäpommi josta on helppo tykätä.En löytänyt tästä juurikaan moitteen sijaa,joskin konsentroitunut hedelmäisyys tuntui hieman erikoiselta.Hintaansa nähden hyvä viini.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin