Motörhead Shiraz

Tyyppi: Punaviini
Maa: Australia
Valmistaja: Broken Back Winery
Alue: Muut
Koko: 4.5 l
Hinta: 89.94 e
Pakkaus: Pullo 6 x 0,75 l
Arvosana: Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 7
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 2
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

tigerpower (rek.)

12/2012

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Lasiin kaadettaessa huomio kiinnittyy viinin ohueen ja kevyen purppuraiseen väriin. Tosin tyypillinen ulkonäkö nuorelle viinille, mutta Syrah:ta olisi odottanut tummempaa ja täyteläisempään viittaavaa.
Tuoksusta kyllä nousee esiin tuttuja aromeja, sametin ja nahan sekoitusta sekä tummista marjoista valmistettua hilloa. Boysenmarjat ja karhunvatukat kun menevät sekaisin muutenkin, niin luodaan tuoksusta sellainen mielikuva, että siinä olisi käytetty molempia. Niin marjahillomainen tuoksu, että alkoi tehdä mieli lättyjä!
Ensisiemauksella maku todellakin vastasi tuoksua, mutta katosi nieluun yhtä nopeasti kuin Motörheadin soundi. Oli siis aivan pakko ottaa ripeästi toinen huikka, jotta saisi jälleen kiinni tuon hillomaisen makean aromin. Ei siis suositella makean ystäville, koska tuote saattaisi aiheuttaa riippuvuutta.
Tämä Syrah on kyllä kaukana sen parhaimmista ominaisuuksista, mutta sen kevyen ja ohuen rakenteen pitivät kuitenkin kasassa viinin miellyttävä happoisuus ja kevyet jälkitanniinit.
Parhaimmillaan tämä vaatii raskaampaa musiikkia taustaksi sekä salamilla ja aurajuustolla täytetyn pizzan kyytipojaksi. Vodaan nauttia myös ennen keikkaa pullonsuusta narikkaan jonottaessa.

Vader (rek.)

04/2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Maistelluista viineistä läpinäkyvin ja maultaan kevein. Jää ruuan kanssa köykäiseksi, toimii paremmin sellaisenaan seurusteluviininä. Hyvä, mutta ylihintainen.

Maisteltu lampaan ja uunijuuresten kanssa 6.4.2012 vertaillen kahteen muuhun shiraz-viiniin.

Legless Scotsman (rek.)

03/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kylläpäs tämä viini on kaukana siitä mitä Motörhead edustaa. Odotin enempi potkua tältä tuotteelta, kunnon Ace of Spades -meininkiä. Nyt jäi vaatimattomaksi. Pisteet: 76/100.

Yäk

03/2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aivan kammottavan hirveän makuinen viini. En suosittele kenellekään. Muutama pullo on vielä jäljellä, mutta ne jäävät taatusti avaamatta. Pullo on kyllä hieno, mutta siihenpä ne positiiviset asiat jäävätkin.

Vader (rek.)

11/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mausteinen tuoksu, pehmeä maku.

Maisteltu WMC:n Suomi-illassa 5.3.2011.

crestfall (rek.)

07/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä viini on sekä yllättävän hailakka väriltään että marjainen tuoksultaan ollakseen shiraz. Erityisesti punaherukkaisuus tuntuu korostuvan tuoksussa viinin avautuessa.

Maku yllätti. Koska kyseessä on yhdistelmä muhkeata shiraz-rypälettä ja muhevan hedelmäisistä viineistä tuttua Australiaa - myytynä maailmankuulun yhtyeen logon alla - oletin viinin olevan suomalaiseen makuun sopiva, runsaan täyteläinen ja ylihilloinen aussishiraz-pommi.

Lopputulos olikin jossain keskitäyteläisen ja täyteläisen välimaastossa tasapainotteleva, maku oli odotetun makean hedelmäisen sijaan kevyehkön marjainen mutta suhteellisen mutkaton. Maussa on shiraz'n eksoottista mausteisuutta sekä pientä palaneen tammen aromia, mutta muuten siis on kaikkea muuta mitä sana "aussi-shiraz" tuo mieleen.

Tanniineja on vähänlaisesti ja alkoholi tuppaa hieman puskemaan kevyen maun läpi, mutta happoja sentään löytyy kohtuullisesti, jottei viini tunnu täysin ryhdittömältä. Vaikka jälkimaku on lyhyenpuoleinen, on viinin makumaailma yllättävän sopiva oman, kevyempiä eurooppalaisia suosivan viinimakuni kanssa.

Erinomainen arkiviini yksinkertaisten ja rasvaisten ruokien seuraksi. Pizzat, pastat ja lasagnet toimivat varmasti hyvin, taloudessamme viini kului grillatun halloumin kumppanina ja yhdistelmä toimi miellyttävästi.

Hinta-laatusuhde sen sijaan on kaikkea muuta kuin kohdallaan. Viini oli oikein miellyttävä ja helppo (vaikken nyt kohtuullisen mausteisuuden ja rapsakoiden happojen vuoksi tätä pehmeäksi kutsuisi), mutta näin mutkattomasta ja simppelistä tuotteesta 15 euroa kuulostaa aika naurettavalta. Kyllähän nyt vielä euron pari maksaa Snaggletooth-etiketistä, mutta hinnassa on selvästi ilmaa, joka vain yhtyeen fanin kannattaa maksaa.

Itsehän jatkan tässä pullon maistelemista Overkillin soidessa taustalla.

tiitu (rek.)

06/2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
ihan hyvää.. marjaisa ja melko pehmeä, aavistus mausteisuutta kunnioittamaan rypälettä. meni pizzan kaverina ihan hienosti. hintaa olisi tosin saanut olla 6-8 euroa, mutta hienon pullon takiahan tämä ostettiinkin!

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin