Ninth Island Pinot Noir

Tyyppi: Punaviini
Maa: Australia
Valmistaja: Pipers Brook Vineyard
Rypäle: Pinot Noir (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 18.98 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 7
Suosituksia: 3
Pettymyksiä: 1
Ostoslistalla: 0
 • Maahantuojan (Vindirekt Finland) tiedot:
  Luonnehdinta:
  Väri on läpikuultavan punainen. Tuoksu on hieman kehittynyt avoin, kypsän marjaisa, rypäleelle tyypillinen: kirsikkaa, savua, vadelmaa, yrttejä. Maku on kevyehkö, makean marjaisa, aavistuksen pippurinen, silkkinen, pehmeä, hyvin tasapainoinen.

  Rypälelajikkeet:
  Pinot Noir 100%

  Lehdistö:
  88/100p Wine Spectator
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

crestfall (rek.)

12/2010

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erinomainen pinot noir, uuden maailman viineistä hyvin lähellä ranskalaisia esikuviaan (verrattuna esim. eteläamerikkalaisiin pinoteihin).
Keskitäyteläinen maku ei edes yritä olla helppo ja miellyttävä, vaan siitä löytyy oma asenteensa terävän happoisuuden ja hieman kirpeän tai jopa kitkerän yrttisyytensä muodossa. Reipas ilmaaminen karahvissa tasapainottaa maun marjaisuutta enemmän suhteessa viinin terävään ensimakuun ja tuo esille pehmeän pyöreän pinotin joka toimii hyvin etenkin rasvaisempien ruokien ja monien juustojen seuralaisena. Varsinaiseksi ja pelkäksi seurustelujuomaksi ei niinkään sopiva.
Keikkuu neljän ja viiden tähden välillä, mutta jääköön neljään. Euro tai kaksi hinnasta pois, niin hinta-laatu-suhde olisi erinomainen.

m.afia

08/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
En tiedä onko meidän viinissämme jotain vikaa mutta aivan kamalaa litkua. Jopa Alkon 5 euron perusroska hakkaa tämän vuosikerran mennentullen. Ryhditön, yli marjaisa ja hirveällä jälkimaulla. Tunnin dekantointi ei sitten varmasti riitä alkuunkaan,

Aave (rek.)

12/2007

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu yrttisen marjaisa. Kevyen keskitäyteläisessä ja miellyttävän hapokkaassa maussa löytyy metsämansikkaa, vadelmaa, kirsikkaa ja jäljessä myös mansikkasosetta. Myös havuista yrttisyyttä ja pientä maamaisuutta, joihin viinin kypsät tanniinit sointuvat hyvin.

Ninth Island on tyylikäs ja Uuden Maailman edustajaksi varsin burgundimainen. Ja jottei totuus unohtuisi: pinot noir viihtynee parhaiten ruokapöydässä - tällekin 5/5 kiitos erinäisten ruokailukokemusten. Hintaluokassaan todella kilpailukykyinen pullote.

Niklas (rek.)

08/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä tammitynnyreissä kypsymätön Tasmanian lapsonen jäi keskenkasvuiseksi raakileeksi, koska kyllä se alkuperäinen punainen burgundilainen vain tarvitsee pieniä tammitynnyreitä Tasmaniassakin,jotta olo olisi kotoisa. Tasmanian 'nuaarilla' oli mahdollisuudet seurata ainakin ilmastonsa puolesta viileän ilmanalan Bourgogneja mutta, mutta siihen se jäikin, ja jälkien seuraaminen jäi ns. jopa puolitiehen siltäkin osin.

Ehkäpä taannoin nauttimani Peter Finlaysonin upea,suurenmoinen eteläafrikkalainen viileän ilmanalan Galphin Peakin Pinot Noir tekee kaiken sen mitä Ninth Islandin Pinot Noir ei tee. Eli olisi jopa alkuperäistä suuremmoisempi.

Ninth Islandin väri on tyypillinen rypäleelle.

Tuoksu oli mielestäni sulkeutunu mutta marjainen,voimakkaimpana tuoksuna erottui mustapippurilla kuorrutettu mansikkahillo.

Maku oli erittäin kevyt,aavistuksen yksinkertaisen hapokas.

Eli kevyehkö pettymys. Yksinkertainen kokemus. Pinot Noir ei näyttäisi viihtyvän kuin Burgundissa, Yhdysvaltojen Oregonissa ja Etelä-Afrikan Walker Bayn alueella,matkustus muualle ei kiinnosta ja ei ilmeisesti kaikki maaperäkään.

Jean-Luc

03/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tasapainoinen kyllä, yhdyn edelliseen puhujaan. Marjaisa, jostain tuli mieleeni apteekki, ei kuitenkaan negatiivisessa mielessä. Niinkin kaukaa kuin from the land of "down under" tulleena kestää vertailussa euroopan serkuille

Fredrik

02/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä hento, tyylikäs Pinot Noir on tehnyt pitkän matkan Tasmaniasta Töölön torin myymälään. Ja eikä turhaan, moni lyhyemmän matkan tehnyt serkku ei yllä tähän tasapainoon ja keveyteen. Suosittelen.

herra Nuuh

11/2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erinomainen hinta/laatu. Olen vain kerran juonut tätä ja odotan hartaasti seuraavaa mahdollisuutta. Tämä viini menee mielestäni aivan loistavasti ihan sellaisenaan, mutta lähtisin myös tarjoamaan tätä esim. perinteisen ankanrinnan kanssa. Toinen vaihtoehto on hyvistä aineksista tehty maalaismaksapatee...

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin