Peter Lehmann Stonewell Shiraz

Tyyppi: Punaviini
Maa: Australia
Valmistaja: Peter Lehmann
Rypäle: Shiraz
Koko: 0.75 l
Hinta: 49.9 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
 • Vuoden Viinit kilpailu 2011: 1. sija
  Uuden maailman punaviinit, hinta yli 15 euroa
  (Vuosikerta: 2004)
  Maahantuojan (Wennerco Oy) tiedot:
  Peter Lehmann on innovatiivinen ja energinen viinitajo, joka tuottaa laadukkaita Barossan ja Edenin laakson viinejä. International Wine & Spirit Competition palkitsi Peter Lehmannin Winemaker of the Year sekä Australian Wine Producer of the Year –palkinnoilla vuonna 2003 ja 2006!

  Tuoksussa kypsiä tummia marjoja, aavistus suklaata. Maussa paahtunutta vaniljaa ja tammea, runsaasti tummia, kypsiä marjoja ja kuivattujen taateleiden ja viikunoiden aromeja. Lakritsan ja suklaan aromit pyöristävät maun suuntäyttäväksi ja tasapainoiset tanniinit antavat rakennetta. Tyylikäs ja runsas.

  Vuosikerta on voittanut kultaa Decanter World Wide Award 2005-kilpailussa.

  Viinistä 67% on kypsytetty ranskalaisessa ja 33% amerikkalaisessa tammessa 20 kuukauden ajan.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

lator (rek.)

01/2012

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tumma sinertävä väri. Tuoksussa lakritsaa, valkopippuria, mustaherukkaa, minttua ja kanelia. Maku on alue huomioon ottaen yllättävän hillitty ja hieman vetinen. Parasta tässä on selvästi se, että Barossaan yleisesti liitettävät ominaisuudet kuten ylitsevuotava tammi ja hedelmäisyys loistavat poissaolollaan. Viini ei kuitenkaan nouse siivilleen ja jää valitettavasti aavistuksen latteaksi.

89 pistettä.

KM

12/2011

Vuosikerta: 1999

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuhdin lakritsainen ja hedelmäinen pommi josta ei oikein ottanut selkoa. Jotain eukalyptysta, kirsikkaa ja tammea siinä lienee ollut mukana. Liian paksua tavaraa, jotta mausta olisi ottanut selkoa. En vain ymmärrä näitä uuden maailman turboviinejä. Tämä vaikuttaa lajissaankin turhan ahdetulta.

JN (rek.)

09/2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Melkoinen järkäle. Yksi täyteläisimmistä viineistä joita olen maistanut - ja silti pehmeä kuin olisi ahtanut suunsa täyteen lakritsia. Tanniinejakin löytyy, mutta ne eivät estä hienompia makuja nousemasta esille. Ja vaikka lakritsi dominoi palettia, löytyy tästä kaikkea shirazin piirteitä käsikirjan mukaan, kuten mustapippuria, minttua ja piipputupakkaa.

Täyteläisyys menee tämän viinin kohdalla jo miltei huvittaviin mittoihin. Kuriositeettina ja shokkiefektinä pommi toimii, varsinkin jos tahtoo tehdä vaikutuksen ihmiseen, joka ei usko miksi mistään viinistä tulisi maksaa enemmän kuin 10 euroa. Itse olen viime aikoina kallistunut enemmän vanhan maailman keveän tyylikkyyden kannalle, joten henkilökohtaisena viinikokemuksena annan tälle vain 90p.

jhm (rek.)

02/2006

Vuosikerta: 1998

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vuosi 1998 oli poikkeuksellisen hyvä Barossan laaksossa.
Väri joka on tiiviin mustanpunainen antaa jo enteitä.
Tuoksu suorastaan pursuaa eukalyptusta ja erilaisia marjoja,hedelmiä,lakritsaa,lakkaa ja karhunvatukkaa.Maku on täyteläisen pehmeä,täynnä hedelmää,mokkaa,eukalyptusta,hienovaraista mausteisuutta.Jälkimaku pitkä ja tanniinit hienosti pehmentyneet niin että kokonaisuus on pehmeä ja samalla eri makujen mielekäs symfonia.Parasta shirazia mihin olen koskaan törmännyt.Säilytyspotentiaalia tälläkin viinillä väiteään olevan vielä yli 10 vuotta.
Tämä käy miltei minkä ruan kanssa tahansa,mutta lienee liian hyvä tuhlattavaksi ruokaan....

A.N.

09/2005

Vuosikerta: 1998

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu: Mustaherukkaa, vadelmaa.

Maku: Mustaherukkaa, vadelmaa, lakritsaa sekä minttua.

Erittäin täyteläinen, pitkä jälkimaku. Mielestäni yhtä hyvä kuin Italian supertoscaanalaiset! Todella hintaansa väärtti.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin