Lergenmüller Angiolino Spätburgunder

Tyyppi: Punaviini
Maa: Saksa
Valmistaja: Lergenmüller
Rypäle: Spätburgunder (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 16.5 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 2
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

crestfall (rek.)

05/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Lasiin kaatuu aavistuksen rusehtavaa, melko läpinäkyvää, karmiininpunaista viiniä, jonka tuoksu on hyvin marjainen, tarjoillen erityisesti kypsää karpaloa ja raikasta puolukkaisuutta. Seassa on myös kevyttä, puista tammisuutta.

Maussa onkin sitten tuoksua enemmän tammea, joka on enemmänkin mausteista ja aavistuksen vaniljaista kuin tiukan puista. Viini muotoutuu mielenkiintoisesti pitkin kieltä, alkaen kypsänmakeasta, konsentroituneesta marjaisuudesta, kehittyen saumattomasti kielen takaosassa tiukaksi, kuivan mausteiseksi tammeksi. Happoisuutta on jonkin verran, mutta siitä huolimatta viini on yllättävän pehmeä ja runsaan keskitäyteläinen, jopa täyteläinen. Kokonaisuudessa vaikuttaa olevan hyvin kehittymispotentiaalia arviolta noin puoleksi vuosikymmeneksi, mutta tuskinpa aivan tuhdimpien Saksan Ersters Gewächs- ja Bourgognen Grand Cru -viinien tasolle ylletään.

Jälkimaussa yli vuoden tammikypsytys tuntuu ja maistuu, mutta se ei pääse jyräämään marjaisuuden yli, vaan molemmat kilpailevat intensiteetillään. Rapsakka kokonaisuus tuo etäisesti mieleen vanhan mattolaiturin, mutta tässä tapauksessa siis ihan positiivisessa, jopa nostalgisessa mielessä. Viini ei ole halpa kopio-burgunderi, vaan paljon Bourgognesta lainannut, mutta selvästi itsensä näköinen, tuhti Saksan Pinot Noir. Miellyttävän ryhdikäs ja mausteinen tapaus, jota suosittelen erityisesti ronskimpien Pinot Noirien ystäville, mutta joka pehmeän marjaisuutensa vuoksi on myös hyvä vaihtoehto niin tyylikkääksi seurusteluviiniksi kuin kyytipojaksi mausteisemmalle riistaruoalle. Olen vakuuttunut tästä.

JTE

02/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Taitaa olla tällä hetkellä ainoa saksalais-spätti Alkon valikoimassa. Tuoksu on huumaava ja peittoaa avoimuudessaan monet tämän hintaluokan pinotit. Maku on alkuun yllättävänkin pehmeä ja jopa makea, ennen kuin hapokkuus nousee esiin ja kantaa lämpimään jälkimakuun. Kyllä tämä ruokaa tarvitsee kaverikseen. Hyvä viini (87p) ja saisi neljä tähteä, jos hintaa olisi jonkin verran vähemmän.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin