Vacqueyras Vieilles Vignes

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Brotte
Alue: Etelä-Rhône
Koko: 0.75 l
Hinta: 25.2 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 1
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

06/2016

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Provencen matkalta lokakuussa 2012 tuli ostettua pullo tätä viiniä. Maksoin tilalla pullosta €25.50. Brotte kertoo viinistä: rypäleinä Granache ja Syrah, köynnösten ikä 80-100 vuotta, viiniä valmistetaan vain noin 600 pulloa/vuosikerta. Säilyvyyttä luvataan yli kymmenen vuotta vuosikerrasta. Tarjoilulämpötilaksi annetaan +17 astetta ja pullo suositellaan avattavaksi tuulettumaan neljä tuntia ennen käyttöä.

Korkki hyvänlaatuinen ja pitkä (50 mm). Väri voimakkaan punainen. Tuoksussa päällimmäisenä selvästi erottuvaa tammisuutta ja muhevaa mausteisuutta. Maku muuten jokseenkin neutraali (ei tuonut esille mitään omintakeisia elementtejä). Korkea alkoholipitoisuus (14,5 %) puski jonkin verran läpi. Kokonaisuus jätti vain kohtalaisen suutuntuman. Jälkimaku ei ollut pitkä.

Viini sai nyt kompata sunnuntain ateriaa: naudan sisäfilettä vihannesten kera. Kokonaisuus toimi hyvin. Viimeinen silaus viinistä jäi silti puuttumaan, siksi arvosanaksi nyt vain hyvä nelonen.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin