Chapoutier Côtes-du-Rhône

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Chapoutier
Alue: Rhône
Koko: 0.75 l
Hinta: 10.9 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 1
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

tommi462 (rek.)

04/2013

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Teinpä nyt tälle Eckerö Linen laivalta ostamalleni viinille oman profiilin, koska ilmeisesti tämä kuitenkin on eri viini kuin tuo Alkossa myytävä Belleruche. Valmistajan sivuilta ei löydy tämän appellaation viinejä kuin tuo Belleruche, mutta maahantuoja listaa myös tämän.

Sen lisäksi, että tästä etiketistä tuo Belleruche nimi puuttu, on ilmeisesti myös rypäleitä sekoitettu hieman eri suhteessa (muistaakseni saman vuosikerran Belleruche oli 50/50 Grenachea ja Syrahia, tässä suhde on 60/40). Tässä myös 0,5% enemmän alkoholia.

Itse viinistä täytyy sanoa, että on ainakin toistaiseksi maukkain Cotes du Rhone, jota on itse tullut maistettua. Myönnettäköön toki, että aiemmin kitaani on päätynyt vain Gentilhommen ja Guigalin vastaavat tuotokset. Tässä on erittäin yleispätevä ruokaviini, joka sopii monen eri ruokalajin kanssa hyvin yhteen. Mausta löytyy sekä tummempaa, että punaisempaa marjaa sopivan tasapainoisessa kokonaisuudessa, jonka lievästi mausteinen jälkimaku kruunaa.

Tällä laivan hinnalla on hinnan suhde laatuun mielestäni erinomainen.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin