Le Cardinal Merlot - Cabernet Sauvignon

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Dourthe
Alue: Bordeaux
Rypäle: Merlot, Cabernet Sauvignon
Koko: 0.75 l
Hinta: 8.9 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 10
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

pyry ja tommi

11/2013

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hieman kuivahko, mutta samalla aistikas. Erittäin kehittynyt ja kauaskantoinen. Lievä palaneen kumin ja ananaksen jälkimaku. Suosittelen työttömille Yh- äideille ja yli 32- vuotiaille poikamiehille.

h-m

04/2013

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvä seurusteluviini alle 10e viiniksi.

maistelija11 (rek.)

02/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aika tukkoiselta vaikutti.

Legless Scotsman (rek.)

11/2011

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Melkoisen mitäänsanomaton viini. Ei nyt silti huonokaan.

ilkka (rek.)

03/2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Melko keskinkertainen viini Bordeaux punaviiniksi.

Niko

01/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Melko ummehtunut maku ja aromi. Sopi kohtuu hyvin ulkofileen kera nautittavaksi, mutta seurustelujuomaksi en suosittelisi. Tässä hintaluokassa on mielestäni paljon parempiakin viinejä, sillä ummehtunut maku ei todellakaan ole mielestäni se paras mahdollinen jälkimaku viinissä.

nick69

07/2007

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ehkä turhaankin väheksytty "mummojen" viini. Maistoin viikon väliajalla ensin vuotta 2005 ja sitten tätä 2006. Sankemman ja passiivisemman maun huomaa 2006:ssa. Kuitenkin, tämä AOC Bordeaux ansaitsee edullisten viinien sarjassa hyvän arvosanan: Tätähän joi ilokseen sen vuotta aikaisemman jälkeen - näin se "mummo" kultti tämän viinin ympärille lie kehittynytkin - Vuodesta toiseen.

Fredrik

02/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Yhdyn edelliseen arvostelijaan. Tämä on pehmeämpi, marjaisempi ja Merlot -pyöreämpi kun edellinen vuosikerta. Tanniinikirpeys on jäänyt taka-alalle. Tuoksu ja jälkimaku eivät hätkähdä, mutta kokonaisuus on mukiinmenevä. Arki -Bordeaux, jota voi siemaista lasin mennen tullen tai tarjota tavallisten liharuokien ja juustojen kera. Pullon mukana tulee kylkijäisenä käytännöllinen DropStop -levy. Hinta on edullinen. Edellinen 2004 -arvosana 3 oli yläkanttiin, joten annan saman pistemäärän tällekin vuosikerralle.

JN (rek.)

02/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Nyt on hyvä vuosikerta - paljon parempi kuin aikaisemmat. Tämän hintaluokan viiniksi erittäin hyvä.

Ilmeisesti Bordeaux2005:n laatu pätee näissä halvemmissakin viineissä.

Fredrik

09/2005

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ostin pitkästä aikaa kaksi pulloa Le Cardinalia viime perjantaina mökille, ja se ei ollut mikään kardinaalivirhe. Tämä on luultavasti yksi vanhemmista merkeistä Alkon valikoimassa kautta aikojen, muistaakseni join ensimmäisen punaviinilasini yli neljäkymmentä vuotta sitten, ja se oli juuri Le Cardinal, vaikka kardinaalin kuva oli silloin pääetiketti. Viileänä avattuna hento tuoksu, raikas väri ja Bordeaux -viinien tunnusomainen, jalopuumainen kirpeys (jota maestro Jussi E. kuvasi niin osuvasti hiljattain) yllätti myönteisesti. Lämmitessään pieni mausteisuus korostui, vaikka jälkimaku jää vähän latteaksi. Parhaat Bordeaux -viinit olen juonut Finnairin lennoilla tai ostanut Tax-free myymälöistä, lähinnä ennen euron tuloa, ja niihin verrattuna tämä on hyvin keskinkertainen, perus Bordeaux, joka lähinnä herättää nostalgisia tunteita. Sopii seurustelujuomaksi ja ihan tavallisten perusruokien kanssa. Juustoille valitsisin kuitenkin mieluimmin pehmeän, tukevan Bourgognen. Pietà

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin