Château Laroque Saint-Émilion Grand Cru

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: S.C.A. Famille Beaumartin
Alue: BORDEAUX Saint-Emilion
Koko: 0.75 l
Hinta: 29.5 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 1
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

08/2012

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä pullollinen maksoi kesällä 2010 Berliinin lentoaseman Travel Shop Heinemann’issa € 29,50. Valmistajan internet-sivuilla suositellaan tämä vuosikerta nautittavaksi 5-8 vuoden ikäisenä, joten nyt oli korkea aika hakea pullo pois kellarista.

Takaetiketti oli täynnä pientä tekstiä, jossa on paljon tietoa englanniksi ja ranskaksi. Tärkein neuvo oli antaa pullon hengittää vähintään tunnin ennen käyttöä. Tarjoilulämpötilaksi suositellaan: tarjoile huoneen lämpöisenä. Rypäleistä 2/3 on Merlotia ja 1/3 Cabernetia. Tammitynnyrikypsytys 18 kuukautta. Tarhat sijaitsevat Saint-Christophe Des Bardes’issa, kolme kilometriä itään Saint-Émilionista.

Korkki irtosi helposti, kostea alaosasta, poikkeuksellisen hyväntuoksuinen ja pitkä (50 mm). Väri vahva viininpunainen, mukana aavistus tiilenpunaista. Imee valon voimakkaasti itseensä. Valloittavan ihana tuoksujen kirjo, joka pysyy hyvin koossa eikä anna yksittäisten komponenttinen dominoida. Jättää pitkään suussa viipyvän miellyttävän jälkimaun, jossa on pituutta riittävästi ja hyväilevää pehmeyttä tammisuuden ohella.

Muutama lasillinen maisteltiin vaimon kanssa jo lauantai-iltana saunan jälkeen Castellon Marquis-juuston kera. Loppuosa jäi sunnuntain aterian (juureslihapata naudasta) yhteydessä nautittavaksi. Viini komppasi ateriaa mallikkaasti. Selvästi parempi ateriaviininä, kuin juuston kera.

Näitä hieman hinnakkaampia punaisia on tullut nautittua sen verran harvoin, että arvostelun tekeminen hinta-laatusuhteesta tuppaa olemaan hieman ongelmallinen: hinta helposti nostaa arvosanaa tarpeettomasti. No, tämä oli kuitenkin kaikin puolin hyvää, joten tuo nelonen ainakin on paikallaan. Jos arvostelua yrittää lähestyä ajatuksella, oliko kannattava ostos ja ostaisinko tuohon hintaan vielä uudelleenkin, niin vastaus on varma kyllä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin