Duc de Larsan Madiran

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Duc de Larsan
Alue: Lounais-Ranska
Rypäle: Tannat, Cabernet Sauvignon
Koko: 0.75 l
Hinta: 9.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Giraffe (rek.)

02/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mukavan tanniininen lipittelyviini.

Matti Narkia

08/2007

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Maku vaatii tottumista. Pidän täyteläisistä viineistä ja ajan myötä olen todella alkanut pitää tästä viinistä. Tämä viini on peräisin Lounais-Ranskan alueelta, jossa viinit valmistetaan perinteiseen tapaan pitkällä 3-4 viikon käyttämisellä, jonka seurauksena tämän alueen punaviineihin imeytyy käymisessä rypäleiden kuorista ja siemenistä 2-4 kertaa enemmän sydän- ja verisuoniystävällisiä prosyanidiinejä kuin muihin punaviineihin. Alue onkin tunnettu sen ihmisten pitkäikäisyydestä. Mausta 3 pistettä ja bonuspiste terveysvaikutuksista.

Ellosen Jussi (rek.)

03/2007

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Madiran lienee oiva marinadi lampaanpotkalle, josta villa maistuu läpi. Ihan tähän hätään en keksi muuta käyttöä tälle liemelle. Runsasmausteisen ulkofileen ja sinihomejuustoisen pastan kyljessä viini miltei menetteli, mutta heti lautasen tyhjennyttyä ikenet kiristyivät kaakonsuuntaisesti.
Jos halutaan väkisin olla positiivisia, niin yksi hyvä puoli nousee toki pinnalle; mikäli sattuisi vahingossa ostamaan korkkivikaisen Madiranin, maku pysyisi aivan samana.

Jussi55

01/2007

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Todella tanniininen ja suuta kuivattava, jättää epämiellyttävän maun suuhun, ei edes minkäänlaista hyvää jälkimakua.

Taitaa olla suurimpia pettymyksiä tälle hyvän viinin ystävälle.

JN (rek.)

05/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kääk! Tämä on niin tanniinista, että oksat pois. Huulet mutristuvat ja kieli kurtistuu rusinaksi. Yhden lasin jälkeen suu kuivuu niin, että nieleminen alkaa tuottaa vaikeuksia. Eikä viini ollut mitenkään pilaantunutta (niitäkin on tullut vastaan) - ilmeisesti sen kuuluu olla näin hapanta ja kuivaa.

Onkohan valmistusmenetelmä seuraavanlainen: puristetaan rypäleiden kuorista kaikki mehu, otetaan pelkät kuoret, kuivataan ja jauhetaan ne puruksi, sekoitetaan kostukkeeksi tabascoa ja muurahaishappoa ja pullotetaan sitten valmistunut mössö.

Ei kiitos.

Jones (rek.)

04/2006

Vuosikerta: 2000

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Jokin aika sitten saman pullon nauttineena voin todeta, että tästä vuosikerrasta on jo aika ajanut ohi.
Hedelmäisyys on hävinnyt ja maku on aika puinen ja ohut jo. Vuosi sitten toimi vielä ihan ok, mutta nyt kannattaa jo odotella uutta vuosikertaa..

Janne

04/2006

Vuosikerta: 2000

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tumma, mustanpunainen, voimakkaan tuoksuinen. Maku on vahvan tanniininen, puinen jopa, kieli ei aisti minkäänlaista makeutta, kapea, raaka? Ei parantunut parin tunnin tuuletuksellakaan. Oikealla ruoalla saisi ehkä toimimaan. Lienee asiantuntijaviini. Seuraavaksi saman alueen samantyyppinen Tannat- C.S. sekoite Ch.Montus jotta saadaan vertailukohta, vaikkakin hieman eri hintaluokassa.

Hanne

03/2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu tumman herukkainen/marjainen. Kuiva, hapahko, melko tanniininen viini. Ei seurustelujuomaa, ehkä voimakasmakuisten ruokien seuraksi.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin