Douce Nature Merlot

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Badet, Clément
Alue: Languedoc-Roussillon
Rypäle: Merlot (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 9.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Legless Scotsman (rek.)

09/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Jääpi aika yksipuoliseksi viiniksi. Löytyy kyllä mielestäni lakritsaa ja on keskitanniininen, mutta eipä juuri sen enempää. Arkiviiniksi. Pisteet: 73/100.

crestfall (rek.)

03/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Douce Nature on jo hieman pidempään Alkon hyllyillä kukkunut, "Etanaviinin" nimelläkin tunnettu luomuviini. Viini tulee surullisenkuuluisalta Ranskan Languedoc-Roussillonin alueelta, joka tuottaa yli kolmanneksen koko maan viinituotannosta. Tämän massatuotannon seurauksena hyvin suuri osa alueen viineistä on parhaimmillaankin vain melko geneeristä tusinapunkkua ja vain harvat valmistajat onnistuvat valmistamaan mitään mielenkiintoa herättävää. Siksi Douce Nature Merlot suorastaan kehottaa pysymään kaukana – IGP-tasoinen Merlot-viini kuumasta Languedocista ei näytä paperilla kovinkaan houkuttelevalta.

Viinin väri on sävyltään aavistuksen purppurainen, mutta on kuitenkin yleisesti reunoille asti hyvin neutraalin punainen. Tuoksussa on Merlot'n kypsää marjaa, aavistus suklaista tammea sekä aavistus alkoholia. Viinin tuoksu on pääpiirteissään hyvin persoonaton, geneerisen tusinapunkun tuoksu, joka on melko vaisu ja sulkeutuneen oloinen. Sulkeutunut se ei kuitenkaan tainnut olla, koska se ei auennut viidessä tunnissa juuri ollenkaan.

Maku on keskitäyteläinen, karpaloisen marjainen, yrttinen ja kohtuullisen hapokas, minkä lisäksi siitä löytyy suutuntumaan nähden hyvin tanniineja. Reilun puolen tunnin jälkeen myös kevyesti vaniljainen tammi ilmestyy kuvioihin.

Viinin jälkimaku on lyhyt, hapokas ja vetinen. Pakko on nyt todeta, että viini kyllä jättää allekirjoittaneen harvinaisen kylmäksi. Aromimaailma on niin geneerinen, että viinistä on mahdotonta saada irti juuri mitään niin suoraan avattuna kuin pitkään dekantoitunakaan. Ruokaviiniksi viinissä kyllä periaatteessa riittää rakennetta, muttei hirveästi makua – viini tarvitseekin hyvin kepoista ruokaa jottei sen heppoinen marjaisuus jää jalkoihin.

Languedoc-Roussillon ei petä.

Vader (rek.)

12/2011

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mehevä tuoksu, makeahko.

Maisteltu WMC:n Ranska-illassa 22.12.2008.

Lilla My (rek.)

08/2009

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viini on ollut henkilökohtainen suosikki parikin vuotta ja täytyy sanoa että vieläkin on hyvää! Olin aiemmin sitä mieltä että 100% Merlot ei voi olla hyvä, että sen täytyy olla pliisu. No, aina hyvä olla joskus väärässä! Ja kiva että pakkaus on uusiutunut - näyttää paljon paremmalta.

II amatööri

11/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
En taaskaan enemmän tiedä viineistä. Joten sanon tätä hapokkaaksi. Tuoksui kyllä punaviinille. Karvasteli kahden henkilön ruokatorvissa ja sai ottamaan närästyslääkettä. Tämän viinin nauttimisen jälkeen ei jäänyt mielihyvän aiheuttamaa nirvanaa. En sano, että viinissä mitään vikaa, oli vaan sellaista.

Riku (rek.)

11/2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vusosikerrasta riippumatta hyvä hinta-laatusuhde. Voihan tätä nauttien ainakin parantaa maailmaa -luomua kun on...

jhm (rek.)

03/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
L-R:n alueen viinit eivät yleensä ole tuottaneet pettymystä eikä tämä halppis luomuviini ole poikkeus.

Tuoksu on kevyen hedelmäinen ja tavanomainen,mutta maku on selvästi parempi.Se on keskitäyteläinen,yllättävän tiiviin hedelmäinen,marjaisa ja notkea.Ryhti pysyy koossa.
Meni ihan hyvin moussakan kanssa.Sopinee myös hyvin kevyempien pastaruokien kanssa.
Voisi erityisesti suositella nuorekkaiden ja hedelmäisten punaviinien ystäville.

JN (rek.)

05/2006

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tätä luomuviiniä on tullut maistettua useampanakin vuonna ja laatu hieman vaihtelee.

Viimeisin vuosikerta on melko hyvä. Viinin tuoksu on mausteinen, maku jämäkkä, leveä, pyöreä, maskuliininen - tyyliltään enemmänkin espanjalainen, pehmeästi laskeutuva, vaikka aavistuksen liian lyhyt.

Ei sovi suklaan kanssa. Muutenkin kyseenalainen ruokaviini.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin