Domaine de l'Esclade

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Château Carsin
Alue: Bordeaux
Rypäle: Cabernet Franc (50 %), Cabernet Sauvignon (25 %), Merlot (25 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 10.07 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 2
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Ellosen Jussi (rek.)

10/2008

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Cabernet Franc se minutkin johdatti tämän mahlapuun juurelle. Semminkin kun uutoksen kääntöpuolelta löytyy tasaisesti CS:a ja merlotia, suosikkirypäleitä nekin.
Pienen temperoinnin jälkeen +15c-asteinen viini herätti lähinnä katumusta, olihan Alkon hyllyissä ollut ihan punaviinejäkin. Huolella marinoitu (punaviini,yrtit, valkosipuli) lampaan sisäfile ei sekään saanut gongia kumajamaan. Nyt viini maistui kypsymättömältä, jälkimaku oli kuin puolen sentin pala viivotinta.
Arvostuksestani J.Berglundia kohtaan annoin viinille vielä kolmannen mahdollisuuden. Useita tunteja temperoituneena, nyt jo aivan huoneenlämpöisenä, ikääntyneen Gouda-neidin seurassa Domaine vihdoin alkoi dominoida makuaisteja. Vanhentuneet kasvikset ja tupakan aromi nousivat kukkona tunkiolle luoden aivan uuden makupaletin koko liemelle.
Ei huono, mutta sitäkin vaikeampi tuttavuus. Desimaaliset pisteet olisivat 3,2 mutta annetaan Juha-lisää.

JN (rek.)

09/2008

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Teki mieli chinonia ja Alkon hakukoneen perusteella ainoastaan tässä alle kympin viinissä on cabernet francia tuntuva osa (50%). Kuvauksessa luvataan tanniineja, ja viini on jo siinä iässä, että luulisi kelpaavan lasiin.

Paljastuikin tyypilliseksi ranskikseksi, eli ruosteisen ja rustiikkisen kuivakka ruokaviini. Kuivattaa suuta juuri mukavasti ja vaikka viini ei ole kovinkaan runsas, se jättää hieman viipyilevän pippurisuuden, joka säilyy nenässä ja maustaa ruokaa kulausten välissä.

Sopii keskitäyteläisen ruoan (lue: makaroonilaatikon) kaveriksi.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin