Châteauneuf-du-Pape Clos de l'Oratoire des Papes

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Amouroux
Alue: Rhône
Koko: 0.75 l
Hinta: 25.8 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 2
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

crestfall (rek.)

02/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Clos de l'Oratoire on Ogier'n viinitalon laatuviinialue Châteauneuf-du-Papesta peräisin oleva viini. Kun Clos de l'Oratoire des Papes myytiin Ogier'n viinitalolle, kaupan ehtoina oli mm. se, että tämän perinteikkään viinin vanhaa etikettiä ei saanut muuttaa. Tämän johdosta viinissä on edelleen sen 20-luvulta peräisin oleva Art Nouveau -tyylinen etiketti ja Ogier'n nimi löytyy vain pullon takaetiketistä.

Viinin väri on kevyesti läpikuultavan rubiininpunainen, joka taittuu reunoiltaan oranssiksi. Tuoksu on hyvin hillitty ja elegantti, lähes sulkeutuneen oloinen. Siinä on kypsää Rhônen hedelmää, runsaasti maalaisia elementtejä ja kevyttä, puista tammea. Hennon värin ja tuoksun perusteella voisin odottaa melko kevyttä ja hillittyä viiniä.

Maistamisessa viini yllättää toden teolla. Todella runsas, avoin maku ei millään tavalla seuraa tuoksua, vaan tulee täysin puun takaa ja yllättää maistajan. Ensimaku kielen kärjessä on makeahko, kypsän hedelmäinen, joka kehittyy runsaaseen, nuorekkaan päällekäyvään ja hiukan kuivempaan viikunaisuuteen ja luumuisuuteen, jonka seassa on makeata tammea ja vanhaa nahkatakkia. Suutuntuma on täyteläinen, pyöreä ja aromit täyttävät suun hetkessä. Viini tarkoitus on selvästi vakuuttaa maullaan, ei tuoksullaan.

Jälkimakuussa makea, aavistuksen vaniljainen tammi kääntyy selvästi kuivan puisevaksi mausteisuudeksi samalla kun viinin runsaat hapot pääsevät vihdoin viimein estradille nostamaan vettä kielelle. Runsas alkoholisuus ei tule esille ennenkuin vasta jälkimakussa, jossa se jää lämmittämään hyvin voimakkaasti suuta ja nielua pitkäksi aikaa.

Viini on selvästi vielä hyvin nuorekas ja sellaisenaan lähes röyhkeän päällekäyvä, mutta toisaalta kaikessa tarmokkuudessaan se on myös erittäin tasapainoinen, elegantin moniulotteinen ja vaikuttava. Rohkealla dekantoinnilla viini on kelpo esitys nuorenakin, mutta tullee olemaan todella erinomainen kerätessään enemmän ikää ja arvokkuutta taakseen.

Fredrik

11/2005

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pian on Joulu.
Olut/porter ja huurteinen sopivat ehkä parhaiten perinteisten jouluruokien kanssa, mutta yhä useammat vaativat myöskin punaviiniä joulupöytään. Tässä olisi nyt ihanteellinen jouluviini. Viini avautuu heti (ei viiveellä kuin Vieux Lazaret). Rehevä, lämmin, pehmeä maku täyttä suun, jälkimaku on pitkä ja kaiken kruunaa hienostunut mausteisuus. Reimsin katedraalin kellot kutsuvat humisten joulumessun. Sen lisäksi omalaatuinen kaunis Art Deco –etiketti sopii myöskin joulupöytään silmän iloksi. Yksi tämän vuoden parhaita ostoksia.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin