Marsannay La Morisotte

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: René Bouvier
Alue: Bourgogne
Rypäle: Pinot Noir (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 25.3 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 3
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
 • VIVAHTEIKAS & KEHITTYNYT
  Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kypsän karpaloinen, kirsikkainen, mausteinen, kevyen havuinen, hennon tamminen

  PUNAVIINIT
  Ranska, Bourgogne

  Pinot Noir.
  René Bouvier, AC Marsannay

  Kypsytys:
  Viini kypsyi 15–18 kuukautta tammitynnyreissä, joista 10 % uusia.

  Kestävyys :
  Tuottajan mukaan oikein säilytettynä 5–6 vuotta vuosikerrasta.


  Oma arvion: kannattaa tosiaan säilyttää tuo 5-6 vuotta vuosikerrasta, jolloin viini näyttää parhaat puolensa.

  Taustatiedot viinille on kirjoittanut: hka (14.02.2015)
 • Katso kommentit Viinihullun päiväkirjasta: http://viinihullu.blogspot.fi/2015/06/rene-bouvier-marsannay-la-morisotte-2009.html#comment-form
  anonyymi (05.10.2016)
  Viinin nimi oli muuttunut 18.11.2016. Uusi nimi on Marsannay Le Finage (vuosikerta 2015).
  Cebbå (18.11.2016)

  Lisää kommentti

  Uusi kommentti


  Kommentoija:


Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

01/2018

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä viini maksoi helmikuussa 2015 €26,30 (vuosikerta 2011). Se on edelleen Alkon valikoimissa. Nyt nimellä Marsannay Le Finage. Samalla viinin tyypitys on muuttunut. Kun aikaisemmat vuosikerrat saivat luonnehdinnan ”vivahteikas & kehittynyt”, on luonnehdinta nyt ”marjaisa & raikas”. Myynnissä on jo vuosikerta 2015. Varastosaldot myymälöissä ennakoivat viinin saattavan poistua piakkoinkin valikoimista, siksi harvassa myymälässä tuote on enää tarjolla. Hintakaan, €27,39, ei kyllä paranna viinin valikoimassa pysyvyyttä.

Pullossa kunnon korkki (50 mm), joka lähti pullon suulta helposti. Viinin väri kirkkaan punainen. Tuoksu marjaisa. Maku kevyehkö. Päällimmäisenä dominoi hyvä kirsikkaisuus. Jätti miellyttävän suutuntuman. Ei pitkää jälkimakua. Tätä olisi vallan mainiosti voinut nauttia ihan sellaisenaankin ilman ateriaa.

Viini sai nyt kuitenkin luvan kompata perinteistä suomalaista pyhäpäivän ateriaa: karjalanpaistia! Kun Alko ehdottaa viinille kumppaniksi riistalintuja, sieniä, maksaa ja porsasta, joutui viini siis hieman outoon ympäristöön.

Tuottaja lupaa viinille varastointikestävyyttä 5-6 vuotta vuosikerrasta. 2011 alkaa siten olla jo hieman yli-ikäinen. Outo ympäristö ja lievä yli-ikäisyys eivät kuitenkaan lannistaneet viiniä. Viini toimi aivan oivallisesti niistä huolimatta. Tarjosi makunautintoja parhaasta päästä. Omaan makupalettiini tuntuvat istuvan parhaiten ne viinit, joita Alko on luonnehtinut maininnalla ”vivahteikas & kehittynyt”. Niin nytkin. Tuo muutos ”marjaisaksi & raikkaaksi” tuskin innostaa enää jatkossa hankkimaan tätä viiniä.

ps. muutama lasillinen jäi vielä aterian jälkeen juuston kanssa nautittavaksi. Kuusamon lempeän voimakas Maasdam tarjosi hyvän kumppanin loppulasillisille. Kiitos Kuusamo!

hka (rek.)

02/2015

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä viini sai nyt kuvan palvella syntymäpäivän viettoani. Meitä oli koolla sisarusparvi puolisoineen. Viinin kumppanina voileipäkakut, kalasta ja lihasta. Vieraat kiittelivät tarjontaa, ja itsekin olin enemmän kuin tyytyväinen tarjontaan.

Viini maksoi helmikuussa 2012 €24,40 ja tarjosi nyt makunautintoja parhaasta päästä.

lator (rek.)

04/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vaalea rubiininpunainen väri. Tuoksussa lajikkeelle tyypillisesti punaisia marjoja kuten vadelmaa ja herukkaa. Lisäksi tuoksusta voi aistia raikasta mineraalisuutta murskattujen kivien muodossa. Keskitäyteläisessä maussa kuljetaan pitkälti tuoksun asettamaan tahtiin. Kokonaisuutena kyseessä on yllättävänkin modernin tuntuinen Pinot Noir alkuperä huomioon ottaen.

88 pistettä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin