Château Saint André

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Gabriel Rey
Alue: Rhône
Rypäle: Grenache, Syrah, Cinsault, Mourvèdre
Koko: 0.75 l
Hinta: 8.98 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 3
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Vuoden Viinit kilpailu 2005: 5. sija
    Punaviinit 8,50 - 11,50 euroa
    (Vuosikerta: 2002)
    Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

lyijyleikkuri

03/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksussa marjaisuutta. Maku suhteellisen kevyt ja siitä löytyy aavistus pippurin puraisua. Ei mikään loisto ostos, mutta menettelee.

Ari

04/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hämmästyin edellistä arvostelua. Mielestäni viini on Alkon valikoiman hinta-laatusuhteen parhaimmistoa. Kyseessä ei todellakaan ole mikään keskiviikko-/ talvirenkaiden vaihtoviini, vaan erinomainen viini hintaluokassaan. Toki 15-20 eurolla saa huomattavasti parempia viinejä, mutta tällä hinnalla kyseessä on hyvä viini. Grenache-rypäle on täysin aliarvostettu viini Suomessa ja useimmat viinioppaat sivuuttavat sen täysin. Se on tulevaiduuden rypäle, jossa on suurret mahdollisuudet.

Ellosen Jussi (rek.)

11/2005

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämän hintaluokan frankkiviinistä ei kannata toki odottaa isoa luonnetta tai leveitä hartioita. Pelkkä nuuhkaisu pullonkaulaan riitti selventämään homman nimen - keskiviikko; talvirenkaiden vaihto ja mitäänsanomaton viini pakastepastan kaveriksi. Rhonelainen ystävämme André saapui herraskaisesti pöytään. Kengät oli riisuttu ja kainalot raikastettu. Maku oli alleviivatun hillitty, mutta tummanpuhuva ja kanelinen. Emme odottaneet Ron Mossia seuraksemme, mutta tämäkin gallialaiskukko oli tilanteeseen nähden riittävän charmantti ja aavistuksen pikantti. Meneekö tämä jo homoerotiikan puolelle ? Ei ollut tarkoitus, olen syvästi pahoillani ja lupaan jatkossa arvostella viinejä kuin naisia ikään. Mutta minkäs teet, kun viinin nimi on 'Andre' ?

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin