Château Pech-Latt

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Château Pech-Latt
Alue: Languedoc-Roussillon
Rypäle: Carignan, Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre, Cinsault
Koko: 0.75 l
Hinta: 13.5 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 6
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
 • Maahantuojan (Vindirekt Finland) tiedot:
  Luonnehdinta:
  Kirkas, syvä rubiininpunainen, hieman kehittynyt väri. Tuoksu on puhdas,mehevän hedelmäinen, tummien marjojen ja mausteiden sävyttämä. Maku on keskitäyteläinen, tasapainoinen, mausteinen ja runsas.

  Rypälelajikkeet:
  carignan, grenache, syrah, mourvedre, cinsault.

  Viinitilan tietoja - Château Pech-Latt:
  Château Pech-Latt sijaitsee Corbièresin viinialueella Languedocissa, Etelä-Ranskassa. Pech-Lattin omistuksessa on noin 120 hehtaaria viiniviljelmiä ja talon tarhat sijaitsevat Alaric-vuoren etelään avautuvilla rinteillä Lagrassen kunnassa. Château Pech-Latt aloitti viiniensä pullottamisen tilalla vuonna 1971 ja talo noudattaa nykyään täysin luonnonmukaisen viininviljelyn periaatteita. Köynnöksiä lannoitetaan ainoastaan orgaanisilla lannotteilla, tuholais- ja rikkaruohomyrkkyjä tai synteettisiä lannotteita ei käytetä lainkaan. Talon viinit on luomusertifioitu ECOCERT-järjestön toimesta.
  Pech-Lattin köynnökset ovat keskimäärin 35 vuoden ikäisiä. Punaviinin tuotantoa varten tarhoissa viljellään lajikkeita kuten, carignan, mourvèdre, grenache ja syrah. Château Pech-Lattin omistaa Burgundista kotoisin oleva Maxin perhe.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

amr

02/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Upea luomuviini mikä tarvitsee vielä 2 - 3 vuotta auetakseen. Erittäin käyttökelpoinen viini jo nyt vähintään kolmen tunnin dekantoimisen jälkeen. Hyvin dekantoituna vapauttaa aivan toisenlaisen aromi maailman kuin ilman sitä, tummaa suklaata, mokkaa, luumua, mustaherukkaa, jne. Todellinen ruokaviini, joka ei missään tapauksessa ole parhaimmillaan seurusteluviininä.

MIA (rek.)

12/2009

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu rikin kyllästämä ja mausteinen ilman vivahteita. Maku pistävä, tanniinit, jos niitä on, peittyvät rikin alle. Hedelmäisyyttä juomassa ei ole nimeksikään. Epäonnistunut jälkimaku on tosin pitkä.

Ripa Rullalauta (rek.)

12/2008

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Alkon suppeaa luomupunaviinivalikoimaa läpi käydessäni tämä on useimmiten tarttunut mukaan. Maku tuo mieleen patongilla ja briejuustolla täytetyn piknikkorin, ruudullisen pöytäliinan ja ranskalaisen nurmikon... eli jotenkin todella ranskalainen maku tässä viinissä. Suht' täyteläinen muttei liian hapokas eikä suuresti inhoamaani tammitynnyrimakua.

Välillä tuntuu siltä ettei maistu niin hyvältä kuin pitäisi (juonut myös 2005 & 2006 vkrt.), ehkä hieman vaativa tarjoilulämpötilan ja ruokatarjoilun suhteen? Tai sitten tasoeroja pulloissa...

Lisäksi saan tästä mielestäni vähemmän päänsärkyä kuin monesta muusta viinistä (mahdollinen luomuefekti, on todettu jossain muuallakin)! Korkeimmat pisteet oman mieltymykseni ansiosta.

JN (rek.)

11/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämänkin oli vähän aikaa sitten pruuvissamme, mutta jäi pahasti jalkoihin. Viini oli kitsas jakamaan makuaan. Makeahko ja vahamainen. Kaikin puolin huomaamaton ja epäkiinnostava. Luomuplussaa ei heru tällä kertaa, sillä luomuosastolla voi tehdä parempia hankintoja.

Hyppytiike

03/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Todella hyvää ja maukasta viiniä. Hyvä seurusteluviini. Sopii aloittelijalle.

Martti

10/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Herkkä viini, josta puuttuu kaikki keinotekoinen kaupalline hyökkäävyys. Uuttaa kevyesti valmistetun lihan polyamiineista niiden parhaat ominaisuudet. Upea henkiseen ja fyysisenn rentoutmisen tunnelma säilyy hyvän aterian jälkeen koko seuraavan päivän.

Luomuviinien ehdotomasti korkeinta high-tech-laatua, viini, jonka ominaisuudet kukoistavat vuosikerrasta toiseen ja säilyvät rikkiä lisäämättä. Pidän erityisesti niistä hienon hienona aistittavista jäljistä, jostka ovat jääneetrypäleisiin viinitarhassa laiduntavien eläinten lämmöstä ja rauhallisista ajatuksenjuoksusta.

Kinnostavuudeltaan ykkösviininini. Täydellinen vastakohta Kalifornianja Chilen peltastianmakuisille karkiviineille.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin