Gérard Bertrand Rivesaltes

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Gérard Bertrand
Alue: Languedoc-Roussillon
Koko: 0.75 l
Hinta: 400 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti
(
Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 1
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

crestfall (rek.)

10/2011

Vuosikerta: 1942

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vuorossa on 100% Grenachesta valmistettu jälkiruokaviini, Rivesaltes. Vuosikerta on 1942, eli viinillä olisi tullut ensi vuonna pyöreät 70 vuotta lasiin. Luotan kuitenkin viinillä olevan sopivasti ikää jo herkässä 69 vuoden iässä.

Vaikka viini on ymmärtääkseni alunperin ollut hyvinkin punainen, on se nyt väriltään hyvin vaaleanruskea ja haalea. Se muistuttaakin lähinnä tawny-portilla jatkettua valkoviiniä.

Viinin tuoksu on huumaavan voimakas, siinä on runsaasti rusinaa, kuivattuja hedelmiä, maderisoituneen viinin tummunutta omenaa muistuttavaa tuoksua, toffeisuutta, heikkoa pähkinäisyyttä sekä hentoa konjakkimaisuutta.

Maku on voimakas ja todella makea. Viini on iästään huolimatta uskomattoman raikas ja pirteän hedelmäinen. Sen makeus ei tuo liikaa raskautta suutuntumaan ja sen hapokkuus on upean tasapainoinen kokonaisuuteen nähden. Viini ei maistu varsinaisesti yhtään ikäiseltään - sitä maistellessaan voisi kuvitella juovansa jopa suhteellisen nuorta, mutta valtavan eleganttia ja kompleksia viintä.

Viinissä hedelmäisyys on iän mukana kehittänyt mitä omaperäisempiä makujen yhdistelmiä, joita on lähes mahdoton ruveta erottelemaan. Kuitenkin sieltä löytyvät myös lähes kaikki perinteiset jälkiruokaviinien maut - aprikoosi, hunajaisuus, pähkinäisyys, viikuna, fariinisokeri, jne.

Kokonaisuutena tämä Rivesaltes onkin uskomaton, ja sen makea hedelmä maistuu kielen päällä minuutteja jälkikäteen. Raikkaan kevyessä mutta silti muhkeassa hedelmäisyydessä ikä maistuu ja tuntuu, mutta se sopii mitä loistavimmin kokonaisuuteen.

Tarkkaa hintaa viinille en saanut, mutta Bertrandin edustaja arvioi hinnan noin 400 euroksi. Vaikka viini on upeimpia koskaan maistamiani makeita viinejä, tai viinejä ylipäänsä, on silti 400 euroa mielestäni liikaa viinistä kuin viinistä, siksi hinta-laatusuhteelle surullisen näköinen ykkönen.

Jos syystä tai toisesta kyseisen vuosikerran viini kuitenkin joskus tulee jollekulle vastaan kohtuullisempaan hintaan, suosittelen lämpimästi nappaamaan yhden talteen, sateisen päivän varalle.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin