Château les Dauphins

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Château les Dauphins
Alue: Bordeaux
Rypäle: Cabernet Sauvignon (50 %), Merlot (50 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 13.46 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 5
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 1
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Jesus (rek.)

03/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Alkon poistolaarista käteen tarttunut (12.09 e) luomutuote(?). Ilmeisesti ei parasta mahdollista vuosikertaa, koska maku jää hieman latteaksi. Koska viini kuitenkin on ihan juotavaa mutta ylihintainen arvosana pyöristyy ylöspäin neloseen.

Jay

12/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tasapainoinen viini, jossa rakennetta ryhdittävät tanniinit sopivalla tavalla. Tuli juotua pullo hyvässä seurassa vasikan fileen kanssa ja makumaailmat kohtasivat erinomaisesti. Alkon myyjän suosituksesta ostettu ja pakko sanoa, että osui ja upposi.

Aave (rek.)

03/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
50/50 cabernet sauvignon/merlot-perusblendin tuoksussa on mustaherukkaa, vadelmahilloa ja kirsikkaa sekä runsaasti tammea ja poistuulettuvaa nuorta vegetaalisuutta. Keskitäyteläisessä maussa on paljon marjaisaa hedelmää, rutkasti nuoria tanniineja sekä sopivasti happoja. Aromeiltaan viinin maku seuraa aluksi tuoksua tarjoten kuitenkin myös pitkässä maussaan eukalyptusta, karvasmantelia ja hieman lyijykynääkin sekä punaherukkaa ja karpaloa.

Liian nuorta (eli kovaa) nautittavaksi itsenään mutta sopivien juustojen tai pihvin kanssa on varmasti paikallaan. Yllättävänkin moniulotteinen.

jtm (rek.)

10/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Yllättävän tumma. Tuoksu oli viinin paras osa. Todella raikas ja marjaisa tuoksu. Maku oli hapokas ja suuta kuivattava. Keskitäyteläinen. Olisi pitänyt antaa olla kaapissa pidempään, ehkä sitten hedelmä olisi löytynyt paremmin. Rakenteikas viini. Ei lipittelyyn!

Viinipruuvi Räsänen

01/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mielenkiintoinen tuttavuus. Viinipruuvimme selkeä yllätys. Vertailupohjaa antoi 4 € halvempi Bordeaux, josta puuttui juuri se mikä teki les Dauphinesta maittavan; sopiva mausteisuus, tanniinisuus ja täyteläisyys. Loistava kummpani Tournedos Rossinillemme.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin