Gérard Bertrand Reserve Speciale Pinot Noir-Grenache

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Gérard Bertrand
Alue: Languedoc-Roussillon
Koko: 0.75 l
Hinta: 10.89 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 4
Suosituksia: 3
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 1
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Sammy (rek.)

05/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti

Ostin tätä ensimmäisen kerran Joulun ja täytyy sanoa, että sopi oikein hyvin kinkun kanssa. Viini jäi mieleen ja nyt tuli ostettua uudelleen.

Maku on marjainen ja hapokas juuri sopivalla tavalla. Pinot noir - grenache yhdistelma on mielenkiintoinen.

Edulliseen hintaan oiva valinta.

jhm (rek.)

11/2011

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Todella positiivinen yllätys tässä hintaluokassa.
Tuoksussa miellyttävää marjaisuutta ja hieman lakritsaa.
Maku on keskitäyteläinen ja melko tiiviin marjainen,hillitty,puolukkainen ja hieman vadelmainen.Hapokkuus antaa myös hieman ryhtiä.
Erinomainen lipittelyviini.

JN (rek.)

11/2011

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Oho, olipas iloinen yllätys. Todella mehukas ja suorastaan makea pinot noir - paljon lähempänä uuden maailman tyyliä, mutta ei mitenkään liioitellut täyteläisesti sentään.

En sano, että ainakaan tämä vuosikerta kertoisi viinin olevan mitenkään suuri tai tyylikäs, mutta se maistuu todella miellyttävälle, jos on valmis hyväksymään sen, ettei pinot noirin tarvitse suinkaan olla kuiva ja hapokas - tämä todistaa, että myös imelä hilloisuus sopii kuvaan.

Viilennettynä oikein kiva, kevyen rattoisa mehuviini, joka varmasti maistuu monessa suussa. Vadelmaa löytyy oikein olan takaa.

crestfall (rek.)

10/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kyseessä on eteläranskalainen IGP-pinot noir, jonka rakennetta on ryhdistetty neljänneksellä grenachea.

Tuoksu on miellyttävän runsas, raikas ja todella marjainen - selvä pinot noirin sydän jo tuoksussa. Seasta kuitenkin löytyy myös paljon kukkaketoisuutta. Viinin väri on kevyen hailakka, läpinäkyvän punainen.

Maku on hapokas, hillitty ja kevyt. Pinotnoirisuus nousee esiin kirpeän puolukkaisessa, hapokkaan marjaisessa maussa. Grenachea ei juurikaan löydy viinin makumaailmasta - lukuun ottamatta kevyttä, melkeinpä raa'ahkoa vadelman makua. Tukevuutta rypäle ei ole viinin makuun tuonut, ja viini onkin pinotnoirmaisen kepeä ja raikas.

Viinin rakennetta hallitsee selvästi runsas, mutta marjaisen hedelmäisyyden kanssa hyvin tasapainossa oleva hapokkuus, tanniinit ovat hyvin kevyitä ja vähäisiä. Jälkimaku on pitkä ja seuraa makua hapokkaalla marjaisuudellaan.

Hurmaava kokonaisuus, jossa maku ei ihan seuraa tuhtia tuoksua, mutta silti lopputulos on mahtava. Hyvä seurustelujuoma kevyen viinin ystäville, mutta varmasti loistava yhdistettävä vaalean lihan ja paistettujen vihannesten kanssa. Kympin hintaluokassa parhaita ranskalaisia kevyitä viinejä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin