Château du Paradis Cuvée Prestige

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Château du Paradis
Alue: Bordeaux
Rypäle: Merlot (75 %), Cabernet Franc (20 %), Cabernet Sauvignon (5 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 22.2 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Vuoden Viinit kilpailu 2009: 1. sija
    Bordeaux´n rypäleiden punaviinit, hinta yli 10 €
    (Vuosikerta: 2002)
    Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

kj

02/2012

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Alkaa olla jo ohi

crestfall (rek.)

10/2011

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Korkin alta nousee selvä merlot'n tuoksu. Punainen, iäkäs marjaisuus lupaa hyvää. Viini dekantoidaan karahviin avautumaan reiluksi tunniksi, mikä paljastuu ainakin sen puolesta hyväksi manööveriksi, että viinistä paljastuu runsaasti sakkaa - kyseessä on selvästi iäkäs ja arvokas seuralainen.

Puolentoista tunnin odottelun jälkeen viinistä otetaan ensimmäiset tutustumiset. Tuoksu yllättää - se on kadonnut lähes tyystin. Vain kunnolla nuuhkimalla viinistä irtoaa havaittavia aromeita. Herää epäilys siitä, että viettikö viini liian kauan aikaa karahvissa suhteessa sen ikään? Vaiko eikö se ole ehtinyt kunnolla avautua? Tällä hetkellä alkoholi ja etäinen viikunaisuus ovat ainoat adjektiivit, jotka tuoksu saa ajukopassani herätettyä.

Maku tarjoaa taas päinvastaista vaikutelmaa tuoksuun nähden: se on hyvin selväpiirteinen ja voimakas, mutta yllättävänkin kolkko. Kovahkot tanniinit ja keskivoimakas hapokkuus dominoivat makua, joka tarjoaa jonkin verran todella puisevaa tammea sekä aavistuksen tummaa, merlot'sta tuttua marjaa. Viini tuntuu vaisulta ja sulkeutuneelta. Sillä on kovat raamit, mutta ontto sydän.

Kun viinin ääreen palataan jossain kahden ja kolmen tunnin odottelun välillä, on toinen ääni kellossa: viini tuoksuu muhevampana ja sen kulmikas maku on pehmentynyt selvästi. Hento ja iäkäs hedelmäisyys on saapunut framille, ja vaikka se ei edelleenkään ole voimakas - kuten näinkin iäkkäältä viiniltä voikin odottaa - se tuo paljon enemmän nyansseja ja runsautta kokonaisuuteen. Viini suorastaan huutaa hartaudella valmistettua sisäfilettä seurakseen.

Kokonaisvaikutelma viinistä on edelleen kova ja kuiva, mutta myös miellyttävän puinen, hennon tamminen, hillityn karpaloinen ja yleisesti tyylikäs ja tasapainoinen. Selvästi vanha viini, jonka hedelmäisyys ei tule kestämään kauaa - viini lienee ollut parhaimmillaan vuosi pari sitten, mutta se on edelleen oikein nautittavissa Bordeaux'n viinin ystäville, mutta kauaa viinin tämä vuosikerta ei tule kestämään.

Jälkimaku on viipyilevän pitkä ja katkeroinen. Upea, arvokas kokonaisuus, joka vaatii yllättävänkin pitkää odottelua tarjotakseen parhaat puolensa. Viinin hinta on korkeahko, mutta yhtä upean iäkästä viiniä harvemmin saa suoraan kaupan hyllyltä. Kannattaa tutustua vielä kun vuosikertaa riittää!

-TB- (rek.)

09/2011

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tässä kypsässä viinissä on erittäin pehmeät tanniinit. Maku on hieman tamminen ja maanläheinen, ja maistuu suussa pitkään. Juurikaan hedelmäisyyttä ja marjaisuutta tästä viinistä ei enää löydy, mutta näinhän kypsyminen vaikuttaa.

Sellaisenaan viini maistuu jo erittäin hyvin, itse söin lampaan ja uunissa paistettujen juuresten kanssa, ja yhdistelmä oli todella toimiva. Kovin mausteista ruokaa en kuitenkaan suosittelisi tälle viinille, vaikka runsas maku ei välttämättä helposti peitykään.

Kokonaisuudessa hyvin pehmeä ja maukas "aikuinen" viini, joka on mielestäni juuri nyt täydellisessä iässä nautittavaksi (9 v.). Tämän ikäiseksi hinta-laatusuhde on kohdallaan.

Viinimies.

04/2011

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvä hinta ja laatusuhde.

Markendahl

07/2010

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvä bdx viini, jossa tasapainoinen, mutta hiukan vaisuksi jäävä maku. Vaatii dekantoimisen, parin tunnin jälkeen löytyy enemmän vivahteita. Ei kannata varastoida.

jhm (rek.)

10/2008

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mukavasti kehittynyt bdx josta löytyy tammea,tummaa hedelmää ja runsaasti lyyjykynää jota kaikki bdx-friikit rakastavat.Tanniinit pehmeät ja maku hieman ohuenpuoleinen mutta kuitenkin ihan hyvässä kunnossa.En tosin säilyttäisi kovin pitkään enää.

S.R ja LG

01/2007

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tiilen punainen,tumma, pitkät jalat. Tuoksussa lyijyä, setriä, tallintaustaa, herukkaa, pippuria. Maku viinillinen, lyijymäinen,kovahko, tanniineja.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin