Château de Seguin

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja:
Alue: Bordeaux
Rypäle: Cabernet Sauvignon (60 %), Merlot (40 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 13.69 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

crestfall (rek.)

02/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvin tavanomaisen viininpunaisen Bordeaux'laisen tuoksu on kuin syksyinen metsä: seassa on kevyttä multaisuutta, setripuuta ja märkiä lehtiä. Kaiken sen seasta löytyvä herukkaisuus muistuttaa viinin suurinta roolia näyttelevästä rypäleestä, Cabernet Sauvignonista.

Tuoksun elementeistä vain herukkaisuus tuntuu jatkuvan makuun, josta löytyy myös hillityn puista tammisuutta ja tiukkaa mausteisuutta. Viinin suutuntuma on hapokas, sopivan tanniininen, keskitäyteläinen ja yleisesti vallan hyvin balanssissa.

Jälkimaku on tammisen mausteinen ja lämmin. Kun viini on kadonnut suusta ja jälkimakukin ryhtyy pikku hiljaa katoamaan, jää kielen takaosiin vielä kevyt, vaniljainen tammen aromi.

Yleisesti Seguin vaikuttaa olevan oikein hyvä, ja tasapainoinen nuori Bordeaux. Se on toimiva sellaisenaan, mutta lienee parhaimmillaan lähes kypsänmurean punaisen lihan tai paksunrasvaisen uuniruoan seuralaisena. Viini on jo nyt varsin hyvässä tikissä, mutta tullee kehittymään edullisesti vielä parin vuoden ajan.

Seguin ei tuo suuria elämyksiä, mutta on oikein näppärä ruokaviini sekä hyvä vaihtoehto jos haluaa tutustua nuorekkaaseen Bordeaux'n punaviiniosaamiseen edullisesti.

Raippa (rek.)

08/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Oli kyllä täydellinen pettymys.

Tunkkainen luotaantyöntävä haju.

Pistävä, kuiva, tunkkainen maku. Ei tästä kauheasti positiivista sanottavaa löydy.

ketorin (rek.)

02/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ei ollut minun makuun. Myönnetään, pääruokapihvi tämän kera tänään ei ollut niin kovin onnistunut sekään, mutta viini ei kyllä maistu hintaiseltaan mitenkään.

jtm (rek.)

10/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Nappasin Alkosta kun oli kohuttua 2005 vuosikerta Porvoolaista. Väri on tumma ja komea, tuoksu marjaisa ja voimakas. Maku samanlainen. Jälkimakukin olemassa. Mausteita ja nahkaa. Kuivattaa suuta. Kyllä tätä voisi kellariin laittaa, varmaankin paranisi vielä. Hillittyä charmia! Suosittelen. Annetaan tutun turvallinen nelonen... Älkää juoko pizzan kanssa, syökää jotain muuta!

M@kez

03/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ajattelin testata Bordeaux viiniä pitkästä aikaa. Tällä kertaa ei voi puhua tuoksusta, vaan lähinnä hajusta.. poistyöntävä hienman vastenmielinen, tumman lakritsainen.

Maku kuivahko, mieleen tulee vanha mustikka ilman sokeria, omituisen parkkinen jälkimaku. Tässä ei taida pitempi auvautuminen edes auttaa.
En voi suositella helposti kenellekkään. puoli lasia join ja avasin Sangiovesen.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin