Château de Plassan

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Veyret Latour
Alue: Bordeaux
Rypäle: Merlot (60 %), Cabernet Sauvignon (20 %), Cabernet Franc (18 %), Malbec (2 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 13.11 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 3
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

JN (rek.)

08/2010

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksussa ihan mukavasti lantaa ja rustiikkisuutta, mutta maku jotenkin rhonelaisella tavalla paahtunut (kahvi, noki, ruoste). Mahtaako tässä sitten tuntua tuo helteinen 2003, joka ei ollut paras mahdollinen tällaiselle Bordeaux'n merlot-francille.

Viini on ainakin kypsää, koska se maistuu parhaalta jo puolen tunnin ilmaamisen jälkeen. Sitten se ei enää avaudu vaan pelkästään hapettuu ja väljähtyy. Tanniinitkin olivat melko pehmeät kautta linjan.

Aave (rek.)

07/2007

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Reunoiltaan rusehtava ja jo sakkaantunut viini. Tuoksussa tummaa hedelmäisyyttä, (ei paskaisinta) tallia ja nahkaa. Keskitäyteläinen maku vastaa tuoksua. Maussa myös juureksellisuutta - naattia, joka väistyy (kenties turhankin nopeasti) raudan tieltä. Naatista pinaattiin. Tanniinit ovat pehmeän mureat. Tämä Grand Vin de Bordeaux on nyt varsin juomakelpoista ja hyvää, joskaan ei tarjoa mitään ihmeellistä. Selkeille liharuuille yms.

AnttiN

11/2005

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pehmeän voimakas, keskitäyteläinen viini. Tilan maaperä ei ole herkkä sateille, joten märempinäkin vuosina tulee yleensä tasalaatuista viiniä. Herukkaa, luumua, nahkaa, ehkä vivahdus lakritsaakin. Hieno jälkimaku. Viini on parempaa kuin mitä maltillinen tuoksu lupaa. Sopii kaiken ruuan kanssa, paitsi ehkä riista vaatii voimakkaamman viinin.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin