Château Bonnet Réserve

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: André Lurton
Alue: Bordeaux
Rypäle: Cabernet Sauvignon, Merlot
Koko: 0.75 l
Hinta: 13.8 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Samsonite (rek.)

11/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Todella hyvä viini hintaansa nähden.

JN (rek.)

11/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Järjestimme Ranskan vuoden 2005 sokkomaistajaiset ja tämä viini oli oma suosikkini. Kukaan muukaan ei nyrpistellyt. Edellisten arvostelujen perusteella uskallan olettaa, että vuosikerta on onnistunut. Varmaan myös kehittyy vielä pari vuotta.

Tuoksu on vadelmainen ja samettisella tavalla upottava. Siitä löytää helposti myös neilikkaa. Maku on monivivahteinen, mutta ei erityisen pitkä. Sanoisin, että viinissä hyvällä tavalla yhdistyy hedelmäisyys, hapokkuus ja bourdeaux'n kevyen rustiikkinen perustyyli.

Maistui ruoan kanssa tai ilman. Annoimme hengittää 3 tuntia ennen maistamista.

Aficionado

06/2007

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aika hyvä. Mukavan marjaisa, täynnä tummia sävyjä. Melko hapan, mutta silti toimiva. Kyllä tätä toisenkin pullon kärsii ostaa.

Niklas (rek.)

06/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väriltään tyylikkään rubiinin punainen.

Melko sulkeutuneessa makeahkon metsän marjaisessa tuoksussa on karhunvatukkaa, savea sekä feminiinistä hikeä.

Maku ei vastaa tuoksua aluksi lainkaan. Maku on aluksi selkeästi lakritsainen, musta pippurinen, terävä ja suuta kuivattava. 1-2 h pullon avaamisesta maku alkaa seuraamaan tuoksua etenevissä määrin.

Ei muuttanut viini maailmaani, mutta varsinaista moittimista ei löytynyt. Alueella, jolla köynnökset ovat kasvaneet, dominoi mitä ilmeisemmin savimaa. Lurtonin olisi syytä tämän johdosta lisätä merlotin suhteellista osuutta tuotteessa. Tämä vain vinkkinä hänelle.

Ellosen Jussi (rek.)

09/2005

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tässäpä varsinainen äkäpussi, jota on vaikea kesyttää. Lipittelin viiniä ruoanlaiton yhteydessä; mitä pitempään neste hengitti pikarissa, sitä paremmin se toimi. No, päivällinen oli helppo kuin aapiskirja punaviinille; naudan sisäfilettä paistettujen kasviksien, maalaisleivän ja Royal-kastikkeen kera. Vaan eipä meidän Bonnet enää soittanutkaan samassa sävellajissa ! Viini maistui tiukan kuivalta, haaveeksi jäi harmoniset aromit ja huumaavat jälkimaut.
Aterian jälkeen lipittelin viimeisen pikarin huoneenlämpöisenä hyvän elokuvan ohessa. Tuoksusta löytyi herukkaista syvyyttä ja maku vaihtui tiukasta sopivan napakaksi. Ota nyt tuosta selvää...

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin