Bourgogne Pinot Noir Buisonnier

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Cave de Buxy
Alue: Bourgogne
Rypäle: Pinot Noir
Koko: 0.75 l
Hinta: 11.09 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Kevyt
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 10
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 1
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

todellinen amatööri

08/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pinot noireista huonoin mitä maistanut, sopii 15 kesäisille eka punaviini kokemuksena...

Lilywhite (rek.)

02/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Todella vaalea viini. Neljän hengen seurueessa maistelu jätti keskusteluun pyörimään sanan siiderimäinen. En suosittele.

Lovejoy

08/2008

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vaalea väri ilmenee myös maussa josta puuttuu jonkinlainen "punaviinisyys"! On kuin joisi valkoviiniä. Tätä on todella vaikea yhdistää mihinkään ruokaan.
Valkoviinin ystäville kenties sopivampi, itse en sellainen ole.

jami

07/2008

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väriltään vaalea Pinot Noirin tapaan. Tuoksussa ehkä hieman mustikkaa, muuten aika mitäänsanomaton tuoksu. Maultaan kevyt, aluksi hyökkäävän hapokas, jälkimaussa ina makua, pehmeyttä ja mausteisuutta.
En pitänyt erityisemmin viinistä, ehkä jonkin ruuan kanssa palaset voisivat loksahtaa kohdilleen...mene ja tiedä...

ketorin (rek.)

03/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tästä tykkäsin. Maku oli mukavan kevyt joka sopi tällä kertaa kalapainotteisen ruoan kanssa. Jos tuhdimpaa punaviiniä hakee niin tämä ei kyllä ole sitä.

JTM (rek.)

08/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kyllähän tämä kelpasi iltapurtavan kanssa. Kevyttä ja pikkunättiä. Ei suuria tunteita kuitenkaan...

Fredrik

03/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Uusi vuosikerta, uudet etiketit ja 2005 -ilmiö toistaa taas itseään - tarkoittaen, että hyvä viinivuosikerta heijastuu myös halvempiin ranskalaisiin. La Buxynoise on ollut hyvin ailahteleva viini kautta vuosien, välillä karvas ja tunkkainen, välillä hyvä pöytäviini. Eilen ostin pitkästä aikaa taas tätä ennen kaikkea uuden vuosikerran takia. Ero edelliseen vuosikertaan on taas huomattava, joten yllä antamani pisteet ovat yläkanttiin. Nyt löytyy kirsikkaa, metsänmarjaa, pehmeitä tanniineja ja syvyyttäkin. Hintakin on sopiva. Suosittelen Pinot Noir –ystäville.

Fredrik

03/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Edellinen arvostelu koski vuosikertaa 2002 ja 2003. Vuosikerta 2004 Bourgogne Buxynoise Pinot Noir on huomattavasti parempi kuin edeltäjävuosikerrat, tunkkaisuus on häipynyt ja nyt löytyy ryhtiä ja tyypillistä keveyttä. Maku ja tuoksu ovat metsämarjaisia ja hivenen makeuttakin löytyy. Voisi luonnehtia karkeaksi perusburgundiksi joka antaa aavistaa mitä Pinot Noir-maailmassa voi löytyä. Buxy on tällä hetkellä minun perusviini, joten yllä oleva arvosteluni ei päde tähän vuosikertaan.
Baskeri, vinoraidallinen T-paita, Duralex-lasi, maalaisleipä, kynttilä ja Jacques Brel taustalla täydentävät ranskalaisen iltahetken.

Lomu

08/2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aivan samoilla linjoilla olen edellisen arvostelijan kanssa. Tosin olen varmaan vieläkin pettyneempi kyseiseen viiniin. Hyvin vaikea saada mitään irti niin tuoksun kuin maunkin suhteen. Kuvailisin jopa amatöörimäisesti sanalla "vetinen".

Fredrik

04/2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pinot Noir on tunnetusti ”vaikea” rypälelajike koska se vaatii erittäin tarkan korjuuajoituksen ja tietysti, niin kuin muutkin rypäleet, suotuisat sääolosuhteet. Kun nämä seikat loksahtavat paikalleen, syntyy Pinot Noir -rypäleestä miellyttäviä viinejä. Olen silloin tällöin ostanut tätä kun oma arkiviinini (Beaujolais Bernolin) on ollut lopussa. Etiketti tuo jostain syystä mieleen muskettisoturit, mutta itse viinistä puuttuu terävyys. Maku, väri ja tuoksu ovat hieman sammahtaneita ja tunkkaisia. Raikkaus (happoisuus) ja ryhti puuttuu. Syy tähän voi liittyä vuosikertaan tai tarkemmin, yllä mainittuun ajoitukseen. Kyllähän tätä toki voi juoda kellariviileänä, tavallisten liharuokien ja juustojen kera, mutta jo parilla eurolla lisää saa parempia vaihtoehtoja esim. Bouchard Pinot Noir, Morgon ja Drouhin Moulin-à-Vent. Tämä väsynyt Bourgogne voisi ehkä poistaa Alkon valikoimasta ja korvata jollakin raikkaammalla cru -sisarella.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin