Château La Haye

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Château La Haye
Alue: Bordeaux
Rypäle: Merlot (55 %), Cabernet Sauvignon (35 %), Petit Verdot (10 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 27.8 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 2
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

12/2013

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Toinen pullo otsikon ranskalaista sai nyt vuoron palvella joulupäivän ateriaa. Odotukset eivät olleet huipussaan ensimmäisen pullon nauttimisen jälkeen. Siksi viini otettiin mukaan vasta aterian loppuvaiheessa, kun oltiin siirtymässä kinkkuun. Kombinaatio ei silti ollut erityisen onnistunut. Kinkun suolaisuus jyräsi totaalisesti allensa kaiken sen, mitä viini yritti tarjota.

Ei viiniä voi silti moittia varsinkaan nyt, kun se tarjoiltiin kunnon kookkaista punaviinilaseista, jotka olivat käytössä ensimmäistä kertaa. Viinin hyvä tammisuus ja voimakas mausteisuus nousivat aikaisempaa selvemmin esille.

Aterian päätteeksi nautimme Juustoportin Brandy-pähkinä-juustoa (taas kerran!), josta viini kiitti ja näytti, että kyllä minä juuston kanssa toimin.

Arvosana ei nytkään nouse hyvää kolmosta korkeammaksi. Tämän hintaisen viinin pitäisi pystyä astetta parempaan suoritukseen varsinkin, kun vuosikerta on 2005 ja alue Bordeaux.

hka (rek.)

10/2013

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämän viinin ostin Alkosta marraskuussa 2010. Silloin se maksoi € 27,80. Viinistä viiniin antoi sen jälkeen aika tyrmäävät arvostelut: vain kolme tähteä ja arvion ”viini on ryöstö ja ehdottomasti laatuunsa nähden kallis”.

No viini on nyt saanut olla kohta kolme vuotta kellarissani. Nyt hain sen, kun käytän noita pitempään lojuneita pois kellaristani.

Korkki hyväntuoksuinen, hyvänlaatuinen ja pitkä (50 mm). Viinin väri rubiininpunainen, voimakkaasti valoa imevä. Tuoksussa mausteisuutta, nahkaa ja tammea. Maku keskitäyteläinen. Jättää miellyttävän suutuntuman, joka viipyy suussa pitkään.

Vaimon leipoma juustopiiras sopi viinille hyvin.

Toscanan matkan jälkeen arvostelu on nyt astetta kriittisempää, kiitos Chianti Classico Riservan, eikä arvosana saa parasta mahdollista. Verraten korkea hintakin verottaa arvosanaa ja se jää nyt hyvään kolmoseen eli ok:hon.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin