Vin de Monsieur le Baron de Montfaucon

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Château de Montfaucon
Alue: Rhône
Koko: 0.75 l
Hinta: 40.2 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 1
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Ainutlaatuinen viidentoista Rhonen rypälelajikkeen sekoitus! Idea tämän cuvéen luomiseen syntyi, kun löysimme linnan kätköistä perheen esi-isille vuonna 1829 luodun etiketin. Tämä etiketti on varmasti yksi Rhonen laakson ja koko Ranskan vanhimpia. Rodolphe de Pins inspiroitui tuon aikakauden viininteon tunnelmista ja pyrki luomaan korkealaatuisen, tasapainoisen, elegantin ja ajattoman viinin, jonka hienostuneisuus tekee siitä ilon nauttia. (Mari de Pins, lokakuu 2012).

    Katso lisää taustatietoja tuottajasta viinin Comtesse Madeleine Châheau de Montfaucon kohdalta!


    Taustatiedot viinille on kirjoittanut: hka (03.07.2016)
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

07/2016

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Lokakuussa 2012 meillä oli kunnia vierailla Château de Montfauconin viinitilalla. Viinejä ei sieltä tarttunut mukaan, mutta myöhemmin täällä koto-Suomessa tilasin sitten Alkon tilausvalikoimasta muutaman pullon kyseisen tilan viinejä (joita olimme maistaneet tilalla Ranskassa). Otsikon viini maksoi lokakuussa 2012 €39,90/pullo. Enää sitä ei löydy tilausvalikoimasta.

Nyt oli aika noutaa pullo kellarista avata se ilmastumaan ja nauttia viini sunnuntaiaterian kumppanina. Nettisivujen tietojen mukaan viini on upea, elegantti viini vaalealle ja tummalle lihalle, linturuuille ja kypsille juustoille. Muut maininnat olivat: täyteläinen, erittäin tanniininen, mausteinen marjainen.

Nyt viini sai kompata kesäistä lounasateriaa: keitettyjä perunoita, kesäsalaattia ja naudan ulkofileestä paistettuja lehtipihvejä. Viini oli yllättävän kevyehkö, mausteinen ja voimakkaasti pippurinen. Kombinaatio oli hieman yllättävä, varsinkin kun jälkimakua ei juurikaan ollut. Kokonaisuus toimi silti kohtalaisen hyvin, mutta mitään ekstra makunautintoa viini ei nyt tarjonnut.

Aterian jälkeen maistelimme vielä viinin kera Juustoportin brandy-pähkinä-juustoa. Sen viini selvitti kunnialla. Vaimo piti viinin neutraalisuudesta ja keveydestä.

Hinta huomioon ottaen arvosanaa on nyt lähestyttävä varovaisesti alhaalta päin. Lähes 40 euron hinnalla olisi mielestäni pitänyt saada enemmän, kuin mitä viini pystyi nyt tarjoamaan. Yhtään sellaista seikkaa, joka olisi nostanut viinin keskimääräistä paremmaksi ei tullut esille, siksi arvosanaksi jää nyt vain ok eli kolmonen.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin