Château de Mercey Maranges 1er Cru Les Clos Roussots

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Antonin Rodet
Alue: Bourgogne
Rypäle: Pinot Noir (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 19.98 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 3
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 1
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

lator (rek.)

04/2013

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
88 pistettä.

ROCK€ the COOL (rek.)

03/2012

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Nahkasaappaan vetinen sisäpohjallinen tunki esiin.

crestfall (rek.)

12/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Joulupöydässä punaviinin virkaan ei kannata asettaa liian muhkeata ja jyräävää viiniä, tai lopputuloksena jouluherkuista ei maista mitään. Lisäksi kevyemmälle kinkulle, kalalle ja laatikolle olisi hyvä, jos viini on myös maultaan kevyempi, mutta rakenteeltaan vastaavasti hapokkaampi, jotta se jaksaa "leikata" ruoan läpi. Pitkällisen pähkäilyn jälkeen päädyin valitsemaan Château de Merceyn joulupöytämme punaiseksi.

Viinin väri on keskisyvän viininpunainen. Tuoksussa on paljon raikasta punaista marjaa, kuten karpaloa ja puolukkaa, mutta seassa on myös orvokkisuutta, alkoholisuutta ja kevyttä, mutta selvää vaniljaista tammea.

Viinin maku on kepeähkö, mutta hyvin ryhdikkään ja raikkaan hapokas. Maku tuo paljon tuoretta punaherukkaa, vadelmaa, sekä aavistuksen kosteata syksyn metsää.

Tanniineja viinissä on Pinot Noir'lle tyypillisesti melko vähän, mutta kuitenkin sentään joten kuten tuntuen. Jälkimaku on pitkä, hapokas ja vadelmainen.

Yleisesti viini oli oikein miellyttävä ja tasapainoinen esitys. Kevyestä maustaan huolimatta Château de Mercey ei ollut missään nimessä pliisu tai vetinen, vaan miellyttävän ryhdikäs ja raikas. Se ei jyrännyt joulupöydän antimia alleen, muttei myöskään joutunut niiden liiskaamaksi. Mercey ei ole niinkään seurusteluviini, mutta ruokapöydässä sopivan miedonmakuisten ruokien parissa tämä elegantti viini pääsee erinomaisesti oikeuksiinsa. Nappisuoritus tyylikkäältä burgundilaiselta, hinta on viinillä juuri kohdallaan.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin