Château La Gorce

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Raoul Fabre & Fils
Alue: Bordeaux
Rypäle: Cabernet Sauvignon (50 %), Merlot (45 %), Petit Verdot, Cabernet Franc
Koko: 0.75 l
Hinta: 13.46 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 5
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

12/2010

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Korkki ehjä, hyvänlaatuinen ja pitkä (50 mm). Yläosasta jo hieman kutistunut kahden vuoden varastoinnin aikana.

Viinin annettiin ilmastua reilu tunti. Kellarista viini oli noudettu jo useita tunteja aikaisemmin, jotta se ehtisi lämmetä juomalämpötilaan.

Viinin väri hyvä violetti. Imee valon voimakkaasti itseensä. Tuoksussa muhevaa mausteisuutta, tallia ja satulaa. Myös marjaisuutta hyvässä mielessä ja herukkaa.

Maku seuraa tuoksua mausteisuus päällimmäisenä ja perässä talli ja satula. Jättää miellyttävän suutuntuman ja ihan kunnollisen jälkimaun.

Nyt viinin kumppanina oli perisuomalainen karjalanpaisti. Melko vaikea yhdistelmä toimi moitteettomasti. Loppuviini jäi odottamaan itsenäisyyspäivän iltaa juustojen kera nautittavaksi.

Keskinkertaista parempi viini, joka hinta huomioon ottaen saa nyt arvosanan viisi. Tätä voisi ostaa toistekin, jos se ei olisi jo jäänyt pois Alkon valikoimista.

Jann

08/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Huippu maku. Tanniinit toimii, mutta myös kokonaisuus. pitkät maut, hyvä kokonaisuus. Herukkaakin. Ei muuta kuin cellariin

Pekka (rek.)

07/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Noh noh pojat, eihän tuo nyt ihan noin surkea esitys ollut. Eikä ole hintakaan ihan kauhean paha. Totta kyllä, viini on vielä jonkin verran raaka, mutta mielestäni se omaa selkeästi kehittymispotentiaalia, aivan kuten JN mainitsi. Ja kyllä ainakin minä löysin viinistä myös hienoista hedelmäisyyttä, olkoonkin, että tanniinisuus on hallitsevaa.

jhm (rek.)

06/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hinta on kohtalaisen halpa mutta niin on kyllä laatukin.

Tuoksu oli alussa kamalan tamminen,josta oli havaittavissa myös häivähdys tummaa cassismaista hedelmää.
Makua dominoi myöskin ylenmäärin tympeä tammi ja kireät tanniinit sekä hieman tummaa hedelmää.

Pistettiin vacuumkorkki pullonkaulaan ja pullo vuorokaudeksi jääkaappiin,mutta ei tämä vaatimaton La Gorce siitäkään mainittavasti ryhdistäytynyt.

En ole yhtä optimistinen kuin JN tämän kehityspotentiaalista.Laadukkaan viinin tunnistaa kyllä nuorenakin.Tämä oli nyt tympeä ja ryhditön.Ylihinnoiteltua bulkkia joka sopisi paremmin ruuanlaittoon tai brandyn tislaamiseen.

JN (rek.)

06/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Oletin että tämä viini on vielä raaka, eikä ollut yllätys, että vastassa oli sulkeutunut tanniinipommi. Tuottaja lupaa 13 vuotta ja varmaan tämä onkin parhaimmillaan noin 10-vuuotiaana.

Viinissä on olemattoman vähän hedelmää, enintään kuivaa luumua. Tuoksua hallitsee tumma suklaa ja banaaninkuori - pelkkä kuori ilman sisusta.

Kun viiniä vähän purskuttaa niin tajuaa millä se babaanin kuori on täytetty: soralla ja mintulla. Mintun lehtiä on murskattu soralla, päälle on kaadettu suklaakastiketta ja ripoteltu muurahaisia, jotka ruikkivat happoa - ja sitten koko sotku on sidottu banaaninkuoreen.

Tällä hetkellä 2-3 pistettä, vuosien kuluttua ehkä 4-5 pistettä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin