Chateau Artigues

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja:
Alue: Pauillac, Medoc, Bordeaux
Koko: 0.75 l
Hinta: 16 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 1
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

vhild (rek.)

03/2009

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pariisin lentokentältä tarttui mukaan pullo otsikon nimistä Bordeauxilaista. Robert Parkerin Bordeaux-raamattu tietää kertoa, että Artigues on Cru Bourgeois-luokitellun Château Planteyn kakkosviini, Hugh Johnson ei pihahda kummastakaan sanaakaan, mutta emme anna tämän häiritä - viini on tuotettu kuitenkin Bordeauxin ehkä kuuluisimmalla alueella, Pauillacissa.

Vuosikerta 2002 oli keskinkertainen, mutta kuiva syyskuu avitti Cabernet Sauvignonin kypsymistä jota tässä viinissä on 50%. Merlotin suuri (45%) osuus lupaa helposti lähestyttävää ja pehmeää kokemusta, ja johtuen juuri vuosikerran keskinkertaisuudesta, pitäisi viinin olla jo aivan hyvin juotavissa.

Tuoksussa on erotettavissa tyypillistä mustaherukkaa, lyijykynää ja mustikkaa. Keskitäyteläinen maku yllättää sittenkin tanniinisuudellaan, sitä seuraavat jälleen tyypilliset lyijykynän, mustaherukan ja lakritsin aromit. Jälkimaku ei ole sanottavan pitkä. Helppo ja ylihinnoiteltu viini, ei mikään tapaus.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin