Château Gressier Grand Poujeaux

Tyyppi: Punaviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Château Gressier Grand Poujeaux
Alue: Bordeaux
Rypäle: Cabernet Sauvignon (55 %), Merlot (45 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 25.9 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 2
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

vhild (rek.)

03/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Odotukset olivat kovat tämän viinin suhteen. Parker oli -97 kirjassaan ylentänyt Gressierin 5. luokkaan aateliskalenterissa ja ylistänyt tilan konservatiivisia viljelymenetelmiä. Myös Johnson antaa kahdesta kolmeen tähteä tälle Cru Bourgeois Supérieur-lukitellulle viinille, mutta muistuttaa Parkerin tavoin, että viini vaatii kärsivällistä kellarointia. Siksipä ihmetys oli suuri, kun Viini-lehti ilmoitti vuosikerran 2005 olevan jo nyt juotavissa! Vuoden 2005 blend koostuu 50/50 Cabernet Sauvignonista ja Merlotista (1997 60/30 ja 10% Cabernet Franc). Onkohan Merlotin osuutta lisätty sittemmin jotta viinistä saisi helpommin lähestyttävää?

Juuri avattuna on selvää, että tunnin parin dekantointi on tarpeen. Dekantoinnin jälkeen tuoksu on terävähkö, melko voimakas, ja se antaa lyijykynää, herukkaa, lakritsaa ja persikkaa. Maku on keskitäyteläinen (Alkon mukaan täyteläinen), hedelmäinen, kiristävän tanniininen, lyijykynäinen. Lyhyehkö jälkimaku antaa aavistuksen hedelmästä ja saa kitalaen kihelmöimään.
Tämä viini vaatii vielä kypsytystä ja parin vuoden kuluttua palkitsee nauttijansa.

Aave (rek.)

02/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tumman hedelmäisessä tuoksussa on mustaherukkaa ja luumua sekä taustalla omenaa. Lisäksi yrttisyyttä, teetä, lakritsia ja mausteita. Keskitäyteläinen maku on tasapainoisen hapokas. Sopusuhtaiset tanniinit kiristävät sopivasti. Hedelmän lisäksi mausta löytyy lakritsaa, yrttisyyttä ja hentoa raikasta tammea. Ajan kanssa kääntyy maitomaisen pyöreäksi antaen mustikkajugurttia.

Tasapainoinen ja miellyttävä kokonaisuus ei ole klassisinta tyyliä mutten kyllä kutsuisi moderniksikaan. Jälkimaku ei ikävä kyllä ole turhan pitkä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin